´Belangrijk dat je sjoelbak kent´

19 september 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE De Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel/Renswoude houdt ieder jaar een sjoelwedstrijd in verzorgingshuis het Huis in de Wei. Er deden woensdagmiddag 24 senioren mee.

Terwijl de één sjoelt wordt vanaf de zijkant aangegeven of er in de 1 of bijvoorbeeld de 4 nog een steen gegooid moet worden. Rien Groeneveld is blij dat er vanmiddag vier nieuwe sjoelers in actie komen.

Cees Vlietveen en zijn vrouw behoren tot de deelnemers. ,,Het is gewoon leuk om te doen en je bent lekker bezig met allemaal bekenden", zegt hij.

SJOELBAK KENNEN Bij dezelfde sjoelbak zit ook Annie Bakker, die inmiddels al voor het vijfde jaar bezig is met sjoelen. ,,Thuis hebben we het altijd veel gedaan, ja, ook met de kleinkinderen. Zij wilden altijd van oma winnen. Het is gezellig om te doen. Het is belangrijk dat je de sjoelbak een beetje kent. Iedereen heeft dezelfde kansen, want je speelt allemaal op alle bakken".

Nel Groeneveld: ,,Je bent gewoon lekker, ontspannen bezig. Je houdt van sjoelen of niet, maar ik doe het heel graag. Op de sjoelclub in Ederveen waar ik lid van ben, ben je heel serieus bezig. Daar wordt van je verwacht dat je gemiddeld goed gooit, hier ben je voor de gezelligheid bezig". Nel geeft aan dat de belangstelling voor sjoelen steeds groter wordt. Het leeft, de jongste die meedoet is 67 en de oudste 91 jaar. Ze merkt op dat de sfeer ook iets doet. Straks, na de renovatie van het Huis in de Wei merk je dat weer. Daar is het net even gezelliger en aantrekkelijker dan in deze noodlocatie. Terwijl wij praten, schieten de sjoelstenen bij de 1 of 3 naar binnen, wordt er gerekend en gekeken waar nog één of meerdere stenen ingegooid moeten worden om een zo hoog mogelijk score te bereiken.

advertentie
advertentie