´Zingen bij ons koor werkt ontspannend´

26 september 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Voor de christelijk gemengde zangvereniging Con Amore is het seizoen weer van start gegaan.

Er wordt meteen al onder leiding van dirigent Jeanette van ´t Veld terepeteerd voor het najaarsconcert, zaterdag 11 november in de Koepelkerk.

Aan dat concert verleent het strijkorkest van Leander van der Steen medewerking. De kerk is dan om 19.30 uur geopend. Het najaarsconcert begint om 20.00 uur.

VERSTERKING Van ´t Veld heeft ook nog andere koren onder haar hoede, is zangpedagoog en heeft ruim een jaar geleden de muziekschool in Renswoude opgestart. Ze is sinds 2002 dirigent van Con Amore.

Voorzitter Tamara Ursem: ,,Voor de verschillende partijen binnen het koor kan Con Amore nog wel wat versterking gebruiken´´.

Wat de tenoren betreft heeft men een redelijk goede bezetting. De oudste tenor is maar liefst 90 jaar, maar hij repeteert en zingt nog steeds. ,,We hebben nu twee bassen. Wat versterking zou mooi zijn. Ook bij de alten kunnen we wel wat aanvulling gebruiken, maar vergeet niet: alle stemmen zijn bij ons welkom", zo geeft Tamara aan. Het liefst zou Con Amore zien dat jongeren lid zouden worden van het koor. Ursem: ,,Maar iedereen is welkom bij ons koor".

ADEMHALINGSOEFENINGEN Zingen is volgens haar ontspannend. Iedere repetitieavond wordt begonnen met stem- en ademhalingsoefeningen. ,,Dat is niet moeilijk´´, merkt Ursem op, ,,maar wel belangrijk.

Ook al heb je een drukke week achter de rug, ben je misschien wat moe, zingen werkt ontspannend en is fijn om te doen".

Con Amore repeteert in gebouw Rehoboth, aan de Taets van Amerongenweg, donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Halverwege is er een pauze.

Het koor kan altijd nieuwe leden gebruiken, zegt Van Ursem. ,,Aarzel niet en kom gerust eens een avond meedoen´´. Meer informatie 0318-554030 of 06-1177782.

advertentie
advertentie