´Bekneld, bebloed en buiten westen´

26 september 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Bij Transportbedrijf Vlastuin aan de Barneveldsestraat lagen maandagavond gewonde kinderen in de garage, met schaafwonden, bloedneuzen en blauwe plekken.

Net buiten de garage een kermende vrouw die in aanraking was gekomen met een bijtende stof. Op het parkeerterrein voor het bedrijf een vrouw en kind die met hun fiets onder een auto waren terechtgekomen terwijl in een auto, die tegen een heftruck was gebotst, een bestuurder zat die buiten westen was. Een man zat met z'n hand bekneld onder de heftruck. Bij werkzaamheden in de garage was een man bekneld geraakt onder het wiel van een oplegger, terwijl op de bovenverdieping een drugsgebruiker dacht te kunnen vliegen. En of het dan allemaal al niet complex genoeg was, hadden de brandweer en de EHBO ook nog te maken met een uit de hand gelopen drugsdeal, waardoor een vechtpartij was ontstaan.

OEFENING De leden van de brandweer uit Renswoude en Veenendaal en de EHBO'ers uit Renswoude en Maarn hielden een groots opgezette oefening. Auto's werden eerst gestabiliseerd en ook was er veel aandacht voor de slachtoffers die, buiten bewustzijn, achter het stuur van hun auto zaten. Onder de aanwezigen op de ´plek van de ramp´ ook burgemeester Petra Doornenbal-van der Vlist, die zich liet informeren over de toedracht en de inzet bij deze oefening.

INCIDENTEN Bevelvoerder Joop Cozijnsen sprak van een oefening met een groot aantal incidenten, die zeker voor de EHBO'ers heel nuttig was. De inzet van EHBO'ers en BHV'ers was groot. ,,Een oefening als deze is goed voor de samenwerking. Het is altijd goed om eens per jaar een dergelijk oefening te houden. je komt altijd verbeterpunten tegen. Daarom oefen je ook".

advertentie
advertentie