Dorp gaat uit zijn dak tijdens Renswoude Musica

2 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Sporthal De Hokhorst in Renswoude werd zaterdag 30 september omgetoverd tot een feestelijke concertzaal voor 'Renswoude Musica'. Met muziek, zang, dans én show werd het 50-jarige jubileum van de Ondernemersvereniging gevierd.

De avond begon direct al spectaculair met een drumact van Lucifers Slagwerk. De muzikanten stalen de show met diverse trommels waarbij ook gebruik werd gemaakt van water en vuur. Direct erna introduceerde het harmonieorkest van Ons Genoegen onder leiding van Chris Kok zich met filmachtige muziek.

Tijdens de feestavond speelde het orkest verschillende hits van Marco Borsato, The Jackson 5 en Prince. Ook zangers Lisanne Teunissen van Manen, Bas de Man en Amber van der Linde traden op. Begeleid door Ons Genoegen zongen zij onder andere 'Hey Jude' van The Beatles en 'I Want to Break Free' van Queen. De dansgroepen Modern en Jazz & Hiphop van Beyond Basic dansten diezelfde avond de sterren van de hemel. Terwijl Ons Genoegen nummers als 'Uptown Funk' en 'Run Boy Run' speelde, zetten de dansgroepen een spectaculaire show neer.

Hoofdact

Zanger Charly Luske betrad het podium als hoofdartiest van de avond. Onder begeleiding van Ons Genoegen zong hij hits als 'Drops of Jupiter', 'Signed, Sealed, Delivered' en 'Viva La Vida'. Hij kreeg het publiek direct mee met zijn hit 'It's a Man's World', waarmee hij in 2011 bij The Voice of Holland bekend werd bij het grote publiek.

Jubileum

De avond werd georganiseerd door Harmonievereniging Ons Genoegen, de Oranjevereniging en de Ondernemersvereniging uit Renswoude. Het was de tweede keer dat zo'n groot concert in Renswoude werd uitgevoerd. Erwin Veldhuizen van Ons Genoegen: "Na het succes in 2012 wilden Ons Genoegen en de Oranjevereniging hieraan een vervolg geven. Omdat de Ondernemersvereniging Renswoude het jubileum dit jaar op feestelijke wijze wilde vieren, was een tweede editie van de spectaculaire feestavond mogelijk." Met 'Lang zal zij leven' en confetti werd tijdens het concert daarom even stilgestaan bij dit 50-jarig jubileum.

Tijdens dit feestelijke moment bewees het publiek dat ook zij kon zingen, daarom werden direct twee meezingmedleys ingezet met muziek van Guus Meeuwis en ABBA. Ons Genoegen sloot haar programma af met 'Music' van John Miles. Het publiek hoefde echter nog niet naar huis, want direct erna betrad Liveband Escalate het podium. De popband sloot Renswoude Musica in de nachtelijke uren af met diverse meezingers en bekende hits.

advertentie
advertentie