Succesreeks Phdv Unitas houdt aan met wederom twee certificaten

6 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Marien Uittenbogaard en Chris Boelhouwer van Politiehondenvereniging Unitas uit Scherpenzeel hebben tijdens de najaarskeuring in Baarn beide met succes respectievelijk het certificaat PH 1 en Objectbewakingshond gehaald.

Chris Boelhouwer behaalde met Olek zijn laatste certificaat met 397 punten van de maximale 406 punten. Na alle voorgaande certificaten en kampioenschappen en 2e plaats tijdens het NK Politiehonden was dit het laatste kunststukje van dit duo. Olek is reeds overgegaan naar de hondenbrigade van de politie in Rotterdam, alwaar hij al na twee dagen zijn kunsten mocht vertonen tijdens een grootschalige politieoefening in Rotterdam, en waar ook daar iedereen onder de indruk was van Olek. Chris neemt nu even de tijd om een nieuwe hond uit te zoeken en daar dan weer met vol enthousiasme mee aan de slag te kunnen.

Marien deed mee in de discipline PH 1 met zijn hond Sheriff, een vrolijk werklustig en gedreven teefje. In het ochtendprogramma werden er wat punten verloren bij het zoeken, volgen en springen. Tijden de oefening transporteren van een verdacht persoon was Sheriff wat brutaal en zette ze heel even haar tanden in de broek van de arrestant en ook dat kostte wat punten. Tijdens het middagprogramma waar het stel- en bijtwerk wordt gekeurd werden er alleen punten verloren toen de voortvluchtige tot stilstand was gebracht en hij weg wilde vluchten Sheriff iets te laat hem weer tot stilstand had gebracht. Einde van de dag kwam de uitslag en had de combinatie 425 punten behaald van de maximaal te behalen score van 440 punten, voorwaar een heel knappe prestatie. Marien en Sheriff blijven nog bij elkaar en gaan verder trainen om nog een certificaat te behalen, tevens ligt het in de verwachting om met Sheriff binnenkort een nestje te fokken. Phdv Unitas en zijn leden kunnen terugzien op een succesvol jaar.

advertentie
advertentie