Moeizame winst dames Set Up '69

8 oktober 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Volleybalvereniging Set Up '69 tegen Kidang uit Bemmel. De dames wonnen de wedstrijd uiteindelijk m et 3-2, maar dat ging niet gemakkelijk.

Ze misten de kans om de eerste set te pakken, waardoor deze nipt met 24-26 verloren ging. Daardoor waren ze in de tweede set wel beter gemotiveerd om te laten zien dat ze beter zijn. Door een goede pass konden de aanvallers in stelling gebracht worden en daar had Kidang geen antwoord op. Deze set werd ruim gewonnen met 25-16. Helaas wilde het de derde set niet lukken om het niveau vast te houden. Ze keken de hele set tegen een achterstand aan en het lukte niet om daar verandering in te brengen. De coach, Michiel Bakker, probeerde met tactische time-outs en enkele wissels het tij te keren, maar dat mocht niet meer baten en de set ging verloren met 22-25.

De dames wisten, dat ze de vierde set zeker moesten winnen om nog wat punten aan deze ontmoeting over te houden. De ruggen werden weer gerecht en de concentratie was weer terug. Vanaf het begin van de set werd een voorsprong uitgebouwd. De dames hadden de opdracht om met wat risico te serveren en dat betaalde zich uit. Ondanks, dat er af en toe een service fout ging, had de tegenstander veel moeite met de service van Set Up. Een vijfde set moest de beslissing brengen.

In de laatste set ging de conditie meespelen en die is van Set Up blijkbaar aanzienlijk beter dan van Kidang, want zij kwamen er nauwelijks meer aan te pas. De dames van Set Up waren uiteindelijk toch blij met de 3 punten, waardoor ze aansluiting houden met de top van de poule.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 28 oktober om 17.30 uur.