Sterke seizoensstart voor Set Up'69 dames 1

15 oktober 2017 om 00:00 Sport

De dames van Set Up'69 zijn de competitie goed begonnen. Alle tot nu toe gespeelde wedstrijden werden gewonnen, inclusief de bekerwedstrijd. Ook afgelopen week kwam daar geen einde aan. De Scherpenzelers speelden twee doordeweekse wedstrijden. Vorige week maandag werd met 2-3 gewonnen van koploper Gemini in het Gelderse Elst en afgelopen donderdag werd er in de beker gewonnen van TweeVV uit Ede.

Een doordeweekse wedstrijd om 21.15 uur gaf in het verleden nog wel eens problemen voor Set Up'69. Maar afgelopen week bleek dit geen probleem te zijn. De tegenstander was Gemini uit Elst die tot dan toe al haar wedstrijden gewonnen had en pas 1 set cadeau gegeven had. De start was voortvarend. Met sterk en gevarieerd aanvalspel werd Gemini meteen onder druk gezet. Met name de service is een sterk wapen en dat bleek ook deze wedstrijd. Mareille Valkenburg en Hilde Tanghe zorgden met hun lastige service voor een voorsprong. De eerste set werd overtuigend gewonnen. In de tweede set nam Set Up'69 een grote voorsprong. Maar Gemini, die gemiddeld 15 jaar ouder is dan Set Up'69, gaf zich niet zomaar gewonnen. Door een blessure van Romee van den Berg waren de Scherpenzelers even van slag en mede hierdoor gaven ze hun comfortabele voorsprong uit handen. In een spannende slotfase pakte Set Up'69 toch nog de winst met 29-31. Hierna verslapte het spel van Set Up'69 enigszins. Gemini gebruikte haar ervaring optimaal door met slim spel Set Up te ontregelen. Er was een vijfde set nodig. In deze vijfde set pakte Set Up de draad van de eerste twee sets weer op. Er werd gevochten voor elke bal, mede door goed verdedigingswerk van Laurette Willems en de harde klappen van Daphne Stoffelsen sleepte Set Up alsnog de belangrijke winst binnen.

Afgelopen donderdag werd er ook in de beker gespeeld tegen het 1 klasse lager spelende TweeVV dames 1 uit Ede. Op papier zou Set Up'69 dit eenvoudig moeten winnen gezien de posities van beide teams. Echter was van te voren al bekend dat TweeVV met enkele ervaren krachten speelt en dat dit dus geen eenvoudige wedstrijd zou worden. In een vlakke wedstrijd pakte Set Up dan wel de winst maar makkelijk ging het zeker niet. Na twee lange wedstrijden eerder in de week had Set Up moeite om de concentratie vast te kunnen houden. Mede door de sterke service van Nienke won Set Up de wedstrijd met 1-3 en gaat zo door naar de volgende rond in de beker.

De eerstvolgende wedstrijd is op 28 oktober om 17.30 uur in De Breehoek.