´Ik zie een juf met twee verschillende sokken´

24 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE In de herfstvakantie werd de Vakantie Bijbelweek gehouden in gebouw Rehoboth. De kinderen in de basisschoolleeftijd kregen er afwisselende dagen voorgeschoteld.

De week begont bij de jeugd met zingen. Daarvoor was er een begeleidingstrio, met medewerking van zangeres Debora Baelde. Aansluitend aan die zang was er tijd voor de poppenkastvertoning.

HOUTEN WEGWIJZER Net als andere jaren zongen de kinderen een themalied met als motto (T)op survival. Op het podium stond een houten wegwijzer, die de richting aangaf naar de parkeerplaats, de toiletten, de camping, het dorp, de bossen, de waterval, de boomhut en de survival. Aan een lijntje, net naast die richtingaanwijzer een aantal bomen met de tekst: ´Wijs mij uw weg Heer´, ´Laat mij wandelen op het pad van uw waarheid´ en ´Vervul mijn hart met ontzag voor uw naam´.

Op het programma voor de jongste deelnemers stond ook een bijbelverhaal, dat werd uitgediept aan de hand van een ´verrassingskleed´. Een kleed met zakken, waaruit kinderen iets mochten halen. Wat uit die zakken kwam had weer een link met het bijbelverhaal.

NIET VOOR NIETS Het themalied moest geleerd worden, want tijdens de terugkijkavond, waarop ook de ouders en opa's en oma's welkom waren, moest dat lied door de kinderen gezongen worden. ,,Het is wel de bedoeling dat het dan klinkt als een klok´´, zegt Marjan van Manen, die de leiding heeft bij deze Vakantie Bijbel Week.

Zij wijst erop dat de belangstelling voor deze Vakantie Bijbel Week erg groot is. ,,Wel leuk", merkt ze direct op. ,,We doen organiseren het dus met z'n allen niet voor niets. Voor die drie dagen zijn toch zo'n rachtig vrijwilligers beschikbaar, veelal dames en enkele heren, die bij de tieners ondersteuning bieden".

POPPENKAST Tijdens de poppenkastvoorstelling keken de kinderen eerst rustig kijken naar wat de poppenkastpoppen te vertellen hadden. Als die een interactie met de jeugd in de zaal wilden, was dat niet zo moeilijk. Ineens riep één van de poppen: ,,Ik zie juf met twee verschillende sokken". Meteen gaan er kinderen staan en kijken ze achter in de zaal. Maar de juf die daar staat is zich van geen kwaad bewust.

KNAPZAK Tijdens de voorstelling wordt verteld dat iedereen straks op weg gaat. Nee, niet zomaar. Uiteraard met begeleiding, maar ook met een knapzak, op zoek naar de vossen. Uiteraard geen echte vossen, maar verklede mensen om op te zoeken. Daarmee konden de kinderen stempels verdienen, letters vinden en een woord vormen. Er waren ook survivalspelletjes, waar ze vijf minuten over mochten doen.De uitslag van de wedstrijd kijkdozen maken werd woensdagavond bekend.

De tieners hadden een programma op maandag- en dinsdagavond en woensdagmiddag. Ook voor hen waren er allerlei spelletjes, naast het onderdeel ´Going deeper´, waarbij dieper ingegaan werd op het bijbelverhaal. Er kwamen diverse vragen aan bod.

Tijdens de slotavond, op woensdag, zat de grote zaal van Rehoboth overvol. Naast de deelnemende kinderen aan de Vakantie Bijbel Week ook tal van ouders en opa's en oma's. De aanwezigen werd een vrolijke theatervoorstelling voorgeschoteld door Jan Marcel Vellinga. Daarin kwam ook het themalied aan de orde, maar waren er ook tal van foto's van de Vakantie Bijbel Week te zien.

advertentie
advertentie