Koploper VTV uit Nieuwegein te sterk voor TVS

25 oktober 2017 om 00:00 Sport

In de zesde ronde stond de return op het programma in "de Breehoek" tegen koploper V.T.V. uit Nieuwegein. De eerste wedstrijd werd destijds met 8-2 verloren en ook deze keer was de koploper een maatje te groot, het werd nu 9-1 in Nieuwegeins voordeel.

In de openingspartij was het Jan van de Beek die direct het eerste punt pakte (later zou blijken dat het het enige punt van de avond was) door na verlies van de eerste game (9/11) Frank van Schaik overtuigend te verslaan met achtereenvolgens 11/2, 11/8 en nogmaals 11/8. Rein Schellingerhout verloor daarna in drie games van Leon Brunenberg maar Dennis Wijsbeek leek op weg naar een overwinning op Rene Derksen na 13/11 en 12/10 winst, helaas voor Wijsbeek kreeg de tegenstander vat op zijn spel en won de daarop volgende games verrassend eenvoudig met 11/2, 11/4 en 11/2. Het dubbel verloren van de Beek en Wijsbeek in drie games met 11/8, 11/8 en 11/7.

Na de pauze liepen de gasten verder uit, Schellingerhout verloor opnieuw in drie games van van Schaik en ook van de Beek en Wijsbeek verloren beiden hun partijen tegen resp. Derksen en Brunenberg in vier games. In de partijen acht en negen verloren Schellingerhout en Wijsbeek voor de derde keer deze avond, het lukte beide spelers zelfs niet om een game te winnen. In de slotpartij was er weer iets van spanning toen van de Beek moest aantreden tegen Brunenberg. De twee eerste games gingen nipt met 11/9 en 13/11 naar van de Beek maar net als wat Wijsbeek eerder deze wedstrijd overkwam kwam Brunenberg sterk terug en nadat hij de derde game met 11/7 had gewonnen stoomde hij vervolgens met 11/1 en 11/7 door naar de overwinning en bracht daarmee de eindstand op 1-9 voor V.T.V.

In de zevende speelronde staat een uitwedstrijd op het programma, op Maandag 30 Oktober is in Culemborg het op de tweede plaats staande Gispen de tegenstander. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 8-2 zege voor Gispen.

advertentie
advertentie