Nederlands-Indië centraal bij Oud-Scherpenzeel

28 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 24 oktober hield Vereniging Oud-Scherpenzeel een bijeenkomst in Partycentrum Boschzicht. Ruim 170 belangstellenden woonden de bijeenkomst bij.

Deze avond stond helemaal in het teken van de ruim 50 Scherpenzeelse jongens die in de tweede helft van de jaren veertig naar Nederlands-Indië vertrokken.

Voorzitter Wim van den Berg heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder de 89-jarige Jaap Cozijnsen en de 92-jarige Wim de Jong die in die periode in Nederlands-Indië hebben dienstgedaan.

Voor de pauze werd verteld hoe wij Nederlanders ooit in Indië zijn terechtgekomen, over de bezetting door de Japanners en de interneringskampen. Ook de periode na de capitulatie en de strijd met de nationalisten kwam ter sprake.

In de pauze werden foto's vertoond van Scherpenzelers die in Indië zijn geweest. Hierna volgde een zeer boeiende presentatie met verhalen en interviews van "onze jongens" en thuisblijvers.

Veel verhalen konden verteld worden, omdat Chris Sangers in het verleden veel jongens heeft geïnterviewd en hun verhalen opgeschreven.

Hiervoor werd hij hartelijk bedankt en deze geslaagde avond werd afgesloten met het overhandigen van een speciaal themanummer van het verenigingsblad van Oud-Scherpenzeel over de Indiëgangers.

advertentie
advertentie