Mediator en Zora, een leerzame middag bij Senioren Belangen Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude.

30 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

20 oktober mochten we weer genieten van een gezellige middag bij Senioren Belangen.

Ten eerste was er Henrie Pastoor met een zeer duidelijke presentatie over het werk van de Mediator en de verschillende soorten conflicten waarbij de Mediator kan worden ingeschakeld. We denken hierbij aan echtscheidingen, arbeidsconflicten, familieruzies, burenruzies, conflicten met overheidsinstanties. De taak van de mediator is om met beide partijen een oplossing voor het betreffende conflict te vinden.

In Woudenberg is een buurtbemiddeling gestart, waarin Henrie als vrijwilliger deelneemt.

Mocht u een probleem hebben, waarbij u hulp nodig heeft, kunt u, als lid van Senioren Belangen, zich melden bij het secretariaat van Senioren Belangen (info@seniorenbelangen.net), waarna u verder geholpen wordt.

Het tweede deel van de middag werd verzorgd door Wilma Polhoud, werkzaam bij Verzorgingshuis de Koperhorst in Amersfoort. Zij presenteerde Zora, de robotpop. Na enkele technische problemen kwam Zora tot leven en zij liet ons zien wat ze allemaal kan. Zora wekt vertedering op en is grappig.

Alles is natuurlijk in geprogrammeerd en afgestemd op de bewoners van de instelling. Gedemonstreerd werd hoe de robotpop kan zingen, lopen, gymnastiek doet en hoe Zora een quiz presenteert. Zora is een mooie ondersteuning voor het verzorgend personeel om de bewoners van een zorginstelling een leuke afleiding te bezorgen.

De 75 aanwezigen zijn weer wat wijzer geworden, onder genot van een kopje koffie of thee aangevuld met lekkere hapjes . Het was een leerzame en gezellige middag.

Senioren Belangen is een vereniging, die zich op vele lokale terreinen inzet voor senioren. Van collectieve lokale belangenbehartiging tot persoonlijke ondersteuning.

Info www.seniorenbelangen.net of telefoon 033-2863461

advertentie
advertentie