Nieuwe geluidsinstallatie voor koor Candela

31 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Gospelkoor Candela heeft dinsdag tijdens de wekelijkse repetitieavond in gebouw Rehoboth een cheque van 3.000 in ontvangst genomen van de Rabobank Gelderse Vallei.

Voordat het zover was, werd er ingezongen, onder leiding van dirigent/pianist Tineke van Dijk.

Jan van Essen stelde Jonathan Mulder en Peter Wildschut van de Rabobank Gelderse Vallei voor aan de koorleden, waarna Van Dijk voorstelde dat ze even plaats zouden nemen op de al klaar staande stoelen om iets van de repetitie te beluisteren.

LOSSER IN DE HEUPEN Iedereen moest tijdens de repetitie wat losser in de heupen komen. Ook Mulder en Wildschut moesten eraan geloven. Ze stonden even later tussen de koorleden.

Jonathan Mulder legde uit hoe de aanvraag om een bijdrage door verenigingen door de mensen binnen het Rabofonds  wordt bekeken en al dan niet gehonoreerd. Jaarlijks komen er heel wat aanvragen om een bijdrage binnen, aanvragen die divers zijn, van een muziekvereniging tot een ruitersportvereniging en van een voetbalvereniging tot een gospelkoor.

TOETSING Uiteindelijk, na een eerste toetsing door zo'n twintig personen, is er een groep van vier tot vijf mensen die de beslissing neemt. Lang niet alle aanvragen kunnen gehonoreerd worden en soms wordt een aanvraag eerst nog om extra toelichting en uitleg geretourneerd.

Ria van Zanten mocht de envelop met de cheque van 3.000 euro in ontvangst nemen voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie. Iedereen was daar uitermate blij mee.

De handen gingen op elkaar.

In de koffiepauze die volgde, werd er druk nagepraat.

Peter Wildschut vertelde nog dat de Rabobank Gelderse Vallei jaarlijks een bedrag beschikbaar stelt om hieruit aanvragen van verenigingen etcetera te kunnen honoreren.

advertentie
advertentie