´Warm welkom´ bij Winterfair

31 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL Het thema van de jaarlijkse Winterfair in de Weistaar op 14, 15 en 16 november is 'warm welkom'. En dat geeft de organisatie letterlijk en figuurlijk vorm. Zo worden de bezoekers ontvangen door de warmte van vele kachels die op het voorplein opgesteld staan. Maar ook binnen is het warm en gezellig, aldus de organisatie.

Voor de achttiende keer wordt de Winterfair gehouden door L & J Art Company in de personen van Joke Marcus en Loes van Hees, inmiddels geassisteerd door hun kinderen. ,,De volgende generatie staat al klaar", lacht Marcus.

MUZIKALE INTERMEZZO´S Alle beschikbare ruimtes in de Weistaar zijn bezet door standhouders. Het aanbod varieert van dierenhuiden, brocante, schilderijen, Engelse mode, sjaals tot een speciale afdeling voor schoenen. Optredens van een accordeoniste en twee koren verhogen de sfeer met verschillende korte muzikale intermezzo's. Men kan workshops volgen in handlettering, op dit moment een populaire hobby.

Op www.winterfairdeweistaar.nl en op Instagram zijn alle zeventig standhouders en activiteiten terug te vinden. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Zo is er een wijnproeverij. De Weistaar verzorgt uiteenlopende gerechten voor de lunch en diner. Er zijn VIP-arrangementen vooraf te bespreken, waarbij een lunch inbegrepen is. Ook voor wat lekkers bij de koffie kan men tijdens de Winterfair terecht.

FAMILIEBEDRIJF Ieder jaar bezoeken zo´n drieduizend mensen de Winterfair. ,,Mooi om te zien dat we elk jaar zoveel mensen mogen verwelkomen. Het is iedere keer voor ons ook een feestje om dit te organiseren. We hebben inmiddels een wachtlijst met standhouders. In de beginjaren liepen Loes en ik zelf met stoelen en tafels te sjouwen. Inmiddels zijn mijn man Martin, mijn dochter Rosanne Bakker-van Ginkel en Loes haar zoon Gijs en schoondochter Hanna Rentmeester er ook bij betrokken. En ook mijn zoon Niels draagt zijn steentje bij. Het wordt nog een echt familiebedrijf", aldus Marcus. De vier vrouwen zijn de spil van de organisatie. Samen bedenken ze de thema's en beslissen ze of een nieuwe standhouder in het concept van de Winterfair past. ,,We zijn altijd op zoek naar origineel, uniek en ambachtelijk wat het aanbod betreft.

SOBER EN STOER Zo vind je bijzondere mode naast culinaire lekkernijen, handgemaakte sjaals naast zelfgemaakte sieraden van zilver". De woonstijl van nu is ´sober en stoer´, ook hier is een breed aanbod aan stands van te vinden. Door de Weistaar heen zijn kramen opgesteld, afgewisseld met koffiehoekjes. Op Facebook worden de standhouders kort voorgesteld en op Instagram plaatst organisator Loes van Hees geregeld foto's. De organisatie is blij met de samenwerking met de Weistaar. ,,Alle Winterfairs zijn bij de Weistaar gehouden. Dat is niet voor niks. Het voelt als een warm bad om daar dit evenement te organiseren en voor te bereiden. We hebben inspraak op de gerechten die geserveerd worden en dat is extra leuk".

Tijdens de Winterfair zijn ook enkele goede doelen aanwezig. Zo kan men in een winters sfeertje op de foto gezet worden door leden van Fotokring Flits. De opbrengst hiervan is voor Kika. Ook verkoopt een standhouder wigwamtenten voor kinderen voor een goed doel.De entree voor de Winterfair bedraagt 8 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Na 17.00 uur kan de tweede persoon gratis naar binnen. ,,Deze populaire actie is dit jaar weer teruggekeerd".

Het adres van Winterfair de Weistaar is Rottegatsteeg 6 in Maarsbergen.

advertentie
advertentie