Finale klein kaliber pistool bij schietvereniging Scherpenzeel

1 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook dit jaar is er weer een finale gehouden van de Interne Competitie KKP bij ons op de vereniging. Zoiets moois kan je niet overslaan. Ieder jaar is deze finale spannend.

Deze finale werd gehouden op woensdag 25 oktober jongsleden. Vanaf oktober vorig jaar tot en met september dit jaar hebben eerst de deelnemende schutters vijf wedstrijdseries geschoten. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uitgenodigd voor het deelnemen aan de finale. Hoofdsponsor van de Interne Competitie KKP was "Piet's Broodjes" uit Scherpenzeel. Te midden van een prachtige prijzentafel stond voor het eerst een grandioze wisselbokaal. Ook deze wisselbokaal was geschonken door Piet Ritmeester als eigenaar van "Piet's Broodjes". De finalisten waren in volgorde van rangschikking Mark Spee, Jhon Baan, Martin Wigtman; tot zover een kopie van vorig jaar. Daarna volgden Gert Jan Hoolwerf, Jan Vlastuin, Ad Verbeek, Frank van Woudenberg en Kai Biener.

Deze finale bestond uit een serie van in totaal 20 schoten. En ongeacht de bereikte resultaten in de voorronden begon een ieder met 0 punten. Tussen de schoten door werden de scores medegedeeld. Dus dat voerde de spanning behoorlijk op. En geleidelijk aan viel de laagste schutter af. Jhon Baan begon de wedstrijd met een indrukwekkende serie van drie tienen. Kai Biener viel als eerste af, gevolgd door Ad Verbeek. De podiumplaatsen waren uiteindelijk voor Mark Spee, Jhon Baan en Martin Wigtman. Jhon Baan presteerde uiteindelijk het beste, waardoor hij Kampioen KKP werd van schietvereniging Scherpenzeel. En uit handen van Piet Ritmeester de "Piet's Bokaal" overhandigd kreeg.

De uitslagen:

1. en Kampioen KKP 2017: Jhon Baan met 187 punten (20 schoten).

2. Martin Wigtman; 167 punten (20 schoten).

3. Mark Spee; 150 punten (18 schoten).

4. Gert Jan Hoolwerf; 131 punten (16 schoten).

5. Frank van Woudenberg; 105 punten (14 schoten).

6. Jan Vlastuin; 91 punten (12 schoten).

7. Ad Verbeek; 72 punten (10 schoten).

8. Kai Biener; 40 punten ( 8 schoten).

Schietvereniging Scherpenzeel kan terugkijken op een zeer spannende en geslaagde finale van de Interne Competitie KKP 2017.

advertentie
advertentie