Open morgen zorgboerderij Eck-stra

2 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Open (sport)ochtend op zorgboerderij Eck-stra.

Op woensdag 8 november organiseert zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding een open (sport)ochtend. Elke woensdagochtend wordt er met een groep (jong)volwassenen gesport in de gymzaal op zorgboerderij Eck-stra. We beginnen om 10.30 uur met koffie en gaan daarna allerlei verschillende sportactiviteiten doen. De groep is bedoeld voor mensen die net even wat extra begeleiding nodig hebben om in een groep te sporten, die een goed dagritme willen krijgen, die graag meer sociale contacten zouden willen hebben of die door beperkingen moeilijker kunnen bewegen. De sportgroep wordt geleid door Janita van Silfhout van Eck-stra begeleiding. Zij is bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut.

Zorgboerderij Eck-stra biedt dagbesteding aan mensen uit verschillende doelgroepen. De zorgboerderij is geschikt voor mensen die door verschillende oorzaken buiten het arbeidsproces vallen, zoals mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Door de rust, de omgang met de dieren en bijvoorbeeld het werken in de tuin is zorgboerderij Eck-stra een omgeving waar mensen een zinvolle dagbesteding hebben. Ook zijn er verschillende kindergroepen op de boerderij. De meeste kindergroepen zijn buiten schooltijden en in de vakanties maar er is ook ruimte onder schooltijden voor kinderen die tijdelijk niet of minder naar school gaan. Eck-stra begeleiding biedt individuele begeleiding, trainingen en verschillende groepsactiviteiten aan op en buiten de zorgboerderij.

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, wordt er op woensdag 8 november een open ochtend gehouden op de zorgboerderij. Het is dan mogelijk om op een geheel vrijblijvende manier kennis te maken met de boer, boerin en met begeleiders van Eck-stra begeleiding. Onder het genot van een kopje koffie kunt u al uw vragen stellen en rustig kijken en ervaren of de zorgboerderij een omgeving biedt die bij u of uw cliënten past. Ook kunt u meedoen met het sporten als u hier belangstelling voor heeft. Mensen met een zorg- of hulpvraag en vertegenwoordigers van zorgorganisaties zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Zorgboerderij Eck-stra Eck-stra begeleiding

Hettie en Hans van Eck tel: 06-16930138

Scharrenburgersteeg 16 info@eck-strabegeleiding.nl

6741 LT Lunteren www.eck-strabegeleiding.nl

Tel: 0318 483606

hhvaneck@filternet.nl

www.eck-stra.nl

advertentie
advertentie