Oud-Scherpenzeel bezoekt basisschool Korenmaat

11 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdagavond 9 november stond de deur van basisschool Korenmaat wagenwijd open voor leden van Oud-Scherpenzeel. Ze werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en koek door Wim Heij en Gerrit v. d. Brink, directieleden van de school. Hierna besteedde Oud-Scherpenzeel aandacht aan de geschiedenis van het christelijk onderwijs in Scherpenzeel. Al in 1898 richtte een groep sympathisanten de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van een School met den Bijbel op. Er was toen nog geen financiële gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs. De school met onderwijzerswoning aan de Glashorst werd in 1903 met eigen middelen gebouwd.

Tussen 1975 en 1990 waren er vier scholen van de vereniging in Scherpenzeel. Nu zijn dat er nog twee. Basisschool Korenmaat is in 2016 geopend en telt ruim 350 leerlingen en 29 personeelsleden van wie de meesten lesgeven. Directeur Wim Heij vertelde enthousiast over het onderwijs en het schoolgebouw. In de visie van de Korenmaat komt vooral tot uiting dat elke leerling uniek is en talenten heeft. De leerkrachten spannen zich in om die talenten tot ontwikkeling te brengen. Daarvoor zijn in de school de modernste leermiddelen aanwezig. De oudere leerlingen maken gebruik van chromebooks, terwijl er iedere middag thematisch wordt gewerkt waarbij vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie geïntegreerd zijn. De kleuters bedienen zich van een digitaal schoolbord in het klaslokaal. Iedereen was stomverbaasd over de ontwikkelingen die het basisonderwijs de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Zeker het onderwijs op basisschool Korenmaat lijkt in geen enkel opzicht op de lessen die de meeste deelnemers aan de excursie zelf in het verleden hebben 'genoten'.

In twee groepen leidde de directie de aanwezigen vervolgens door het ultramoderne gebouw waarin ook allerlei technische snufjes zijn verwerkt. De klaslokalen stralen een huiselijke sfeer uit die versterkt wordt door een rustgevende verlichting en de aanwezigheid van tapijt in veel lokalen.

Na de rondleiding had de schoolleiding zelfs nog gezorgd voor een hapje en een drankje. Namens Oud-Scherpenzeel bood Henk Beulenkamp de dschool een paar boeken aan over de geschiedenis van ons dorp. Directeur Wim Heij merkte gekscherend op dat het wel jammer was dat die boeken niet digitaal waren, want op de Korenmaat gebruiken de leerlingen alleen nog boeken in digitale vorm.

advertentie
advertentie