Dames Set Up '69 winnen van BSV

12 november 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag verstevigden de dames van Set Up '69 hun eerste positie door een reguliere 4-0 overwinning op BSV uit Beekbergen. BSV is nieuw in deze klasse en heeft nog moeite om zich aan het hogere niveau aan te passen. Met slechts 1 punt uit 6 wedstrijden staat de ploeg op de laatste plaats in de poule.

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de dames van BSV weinig weerstand tegen het gedegen spel van Set Up. De libero, Laurette Willems, had last van een lichte blessure en kon daarom niet meedoen. Daardoor werden de middenspeelsters gedwongen om ook mee te verdedigen. Dat ging met name Mareille Valkenburg goed af. De pass kwam goed bij de spelverdeler, waardoor de aanvallers vrijuit konden smashen.

De eerste 2 sets gingen met een ruime voorsprong naar Set UP: 25-14 en 25-11. Pas in de derde set liet Set Up de teugels wat vieren en zag BSV kans om het wat spannender te maken, maar door enkele goede opslagseries wist Set Up ook die set winnend af te sluiten. De laatste set deden de dames van Set Up er weer een schepje bovenop zodat die set ook redelijk eenvoudig gewonnen werd.

Met deze overwinning heeft Set Up laten zien, dat het verschil tussen de bovenste en onderste teams in deze klasse aanzienlijk is.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 2 december en dan weer op de normale tijd van 17.30 uur tegen SSS D3 uit Barneveld.