´EHBO overweegt aantal cursussen in voorjaar´

21 november 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Burgemeester Petra Doornenbal heeft woensdagochtend een aanzet gegeven tot een verdere uitbreiding van het AED-netwerk in Renswoude.

Zij deed dat samen met Lida van Dijk van de EHBO door het installeren van een AED-apparaat (Automatische Externe Defibrillator) tegen de muur van het gemeentehuis, bij de politiepost aan de Ubbeschoterweg.

REANIMATIENETWERK In Renswoude zijn woensdag op vier plekken AED's (in een geconditioneerde kast) opgehangen. Dit als onderdeel van het HartslagNu-netwerk, een reanimatienetwerk van beschikbare burgerhulpverleners en AED's in de gemeente.

De EHBO-vereniging heeft voor Rehoboth, Restaurant De Hof en Camping De Grebbelinie een AED-kast ontvangen van de Hartstichting.

LOCATIES Op vier locaties werd woensdag een AED en kast opgehangen: het Gemeentehuis aan de Dorpstraat 4; de Gemeentewerf aan de Molenstraat 12; het Appartementencomplex aan de Watersnipweide en de Aula aan de Nijborg 4. Daarnaast zijn de volgende AED's beschikbaar: Verenigingsgebouw Rehoboth (Taets van Amerongenweg 66); Allurepark De Lucht (Barneveldsestraat 49); Camping De Grebbelinie (Ubbeschoterweg 12) en Restaurant De Hof (Arnhemseweg). Samen met de EHBO-vereniging wordt nagegaan of er in februari/maart 2018 een AED-marathon georganiseerd kan worden. Dit houdt in dat er op een zaterdag meerdere AED-cursussen tegelijkertijd worden georganiseerd in sporthal De Hokhorst.

advertentie
advertentie