T.V.S. 1 neemt met overwinning afscheid van de 1e klasse

30 november 2017 om 00:00 Sport

In de laatste speelronde stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter H.T.V. uit Hagestein op het programma. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 5-5 gelijkspel maar in deze wedstrijd wonnen de T.V.S.-ers verdiend met 6-4 op grond van het feit dat in drie van de vier verliespartijen de gasten aan het langste eind trokken in de beslissende vijfde game. Desondanks degraderen beide teams naar de 2e klasse maar dat stond al voor het begin van deze wedstrijd vast.

In de openingspartij won Jan van de Beek vrij eenvoudig in drie games van Mario Lanting. In de tweede partij was het Edwin Vetkamp die een spannende wedstrijd speelde tegen William van Overdam die laatstgenoemde pas in zijn voordeel besliste door in de vijfde game met 11/7 te winnen. Rein Schellingerhout zette T.V.S. weer op voorsprong door in vier games te winnen van Rick Meijer. Het dubbel werd opnieuw een spannende aangelegenheid want van de Beek en Vetkamp lieten het aankomen op een beslissende vijfde game en daarin trok het duo Lanting / van Overdam met 13/11 aan het langste eind zodat de pauze in ging met een 2-2 tussenstand.

Na de pauze liep T.V.S. vrij eenvoudig uit naar een 5-2 voorsprong, eerst was het Vetkamp die zijn eerste winstpartij binnen haalde door in vier games te winnen van Lanting, waarna zowel van de Beek als Schellingerhout resp. tegen Meijer en van Overdam geen game afstonden. In de achtste partij verkleinde H.T.V. de achterstand doordat Vetkamp tegen Meijer zijn tweede nederlaag van de avond leed. Schellingerhout bekroonde zijn sterke optreden in deze wedstrijd door het winnende punt te scoren via winst op Lanting met 11/6, 1/7, 9/11 en 11/8 waardoor hij zijn ongeslagen status behield in deze wedstrijd. In de slotpartij slaagde van de Beek er niet in om van Overdam te verslaan die na 11/8, 8/11, 11/7, 6/11 en 11/5 de felicitaties in ontvangst kon nemen, waardoor de eindstand op 6-4 in het voordeel van T.V.S. uit kwam.

advertentie
advertentie