Prijzen vogeltentoonstelling op feestavond uitgereikt

12 december 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Eens per jaar houdt de Renswouwse vogelvereniging Kunst in Vliegwerk een feestavond voor haar leden, familieleden en donateurs. Dat gebeurde vrijdagavond in gebouw Rehoboth.

De kampioenen van de avond waren: algemeen kampioen en derbykampioen Heino Schut met een wildkleur rijstvogel met 94 punten; C. ten Broek met een Mozambique sijs met 93 punten; C. ten Broek met een Turquoisine parkiet groen met 91 punten; C. ten Broek met een Vredesduifje met 93 punten; H.A. van de Craats met een agaat gele intensieve kanaries met 93 punten; A. Dekker met een blauwe Pennant Rosella (OK klasse) met 92 punten; E.F.A. Jansen met een Stanley Rosella met 92 punten; W. Pol (OK klasse) met een diamantduifje met 90 punten; A. Slotboom met een Japan Hoso met 93 punten: A. Slotboom met een Gloster Consort met 93 punten; A.H. van Velzen met een Grasparkiet, spangle opaline met 92 punten en jeugdkampioen werd Ivo Verbeek met een Swiftparkiet met 92 punten.

SPECIALE SPELD Voor Wim van Ewijk, al vijfentwintig jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, was er een speciale speld, een boeket en een attentie van de vereniging. Nadat de bingokaarten waren uitgedeeld, kon onder leiding van Heino Schut en Co ten Broek gestart worden met de eerste ronde. In elke ronde waren er drie prijzen te verdienen. Voor de jeugd was er een speciale bingo. Ook werden de kampioensbekers en andere prijzen uitgereikt aan de winnaars en de dames die zich hadden ingezet voor het welslagen van de vogeltentoonstelling werden niet vergeten.

advertentie
advertentie