'Het was met recht een wintermarkt'

12 december 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De Ondernemersvereniging Renswoude verzorgde zaterdag een Wintermarkt op het Dorpsplein. Enkele dagen ervoor was er al een kerstboom neergezet.

Op het Dorpsplein stonden kramen van ondernemers, enkele verenigingen en standhouders die zich inzetten voor een goede doel, zoals voor Haïti, de Stichting Bitja, de Manege zonder Drempels en Light for the Children. Door de hagel- en regenbuien was het minder druk dan in voorgaande jaren.

MODDERPOEL Voor de kramen veranderde het grasveld in een modderpoel. Een plaatselijke ondernemer wist snel de nodige stalen rijplaten voor de kramen te leggen, zodat bezoekers er met schone schoenen of laarzen een kijkje konden nemen. Op de wintermarkt een keur aan cadeauartikelen en hebbedingetjes, maar ook tal van lekkernijen.

Het was jammer dat af en toe de stroom uitviel, want daardoor konden er een tijd geen oliebollen gebakken worden, konden anderen hun glühwein niet op temperatuur houden en zakte de wand van de ijsbaan met enige regelmaat naar beneden.

KACHELTJE Bokkie's catering had gezorgd voor wildhapjes en warm vlees van een wildzwijn. Het publiek kwam uiteindelijk toch, zeker toen het later in de middag en 's avonds droger werd.Passage verkocht zelfgemaakte advocaat, verse worst, rookspek, erwtensoep, broodjes saté en rollades. Binck homestyling had zich voor een deel op de Kerst gericht. Iets wat ook andere standhouders gedaan hadden.

Ook de ChristenUnie was aanwezig. Om warm te blijven had een enkeling z'n eigen kacheltje meegenomen. Het was een echte wintermarkt, met ondanks de kou toch tevreden standhouders. Ze hadden soms 'echt heel leuk verkocht', maar warm was het niet. ,,Nee'', zegt een dame: ,,Het had beter kunnen sneeuwen, dat is toch fijner". Die sneeuw kwam voor hen net te laat.Voorzitter Kees Bos trok de prijzen van de winnaars van de Sinterklaasactie van de Ondernemersvereniging.

advertentie
advertentie