Finale-wedstrijd bij schietvereniging Scherpenzeel

14 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 6 december is bij schietvereniging Scherpenzeel de finale gehouden van de interne competitie GKP. Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de sponsors van de interne competitie GKP. Dat waren dit jaar het bedrijf P. Post Advies & Support en de Mitra te Scherpenzeel. Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met pakketten van de Mitra en waardebonnen en plaquettes van Peter Post. Zonder deze steun was zo'n mooie prijzentafel ondenkbaar geweest. De prijzentafel was ook nog eens opgewaardeerd door een mooie wisselbokaal (Kluswijs) voor de interne competitie GKP.

De acht hoogst geplaatsten uit de voorronden namen deel aan deze finale. Dit waren is volgorde van prestaties in de voorronde; Gert Jan Hoolwerf, Sjoerd Pietersen, Mark Spee, Martin Wigtman, Ad Verbeek, Arjan van Barneveld, Peter Post en Sjon de Wolf. In twee ronden met elk vier schutters werden de eerste 10 schoten volbracht.

Gert Jan Hoolwerf toverden direct al drie mooie tienen in het karton en gaf daarmee zijn visitekaartje af. Terwijl minder fortuinlijke schutters lagers scores tevoorschijn toverden. Naar verwachting ging van de eerste serie Gert Jan Hoolwerf door met een tussenstand van 88 punten. Keurig gevolgd door Mark Spee (82). Uit de tweede serie schutters gingen Sjoerd Pietersen door met 84 punten. Hij had bij de eerste vijf schoten wat punten gemorst, maar herstelde zich daarna. En zoals gezegd ging Arjan van Barneveld door (82).

Na 6 maal een enkel schot gelost te hebben viel de laagst geplaatste schutter af. Dit was Arjan van Barneveld. De volgend schutter die na de volgende twee schoten af viel was Mark Spee. Gert Jan Hoolwerf en Sjoerd Pietersen bleven over. Inmiddels raakte Gert Jan weer meerdere keer de tien en waren deze bij Sjoerd zo goed als op. En ging echt om de laatste puntjes. Zij zaten elkaar op de hielen met één punt verschil. De toeschouwers konden zien wie er gewonnen had na het laatste schot. Maar zelf waren zijn echt het spoor bijster. Evenals vorig jaar werd Gert Jan winnaar van de interne competitie GKP.

De uitslag:

1. en Kampioen GKP 2017:

Gert Jan Hoolwerf; 176 punten (20 schoten).

2. Sjoerd Pietersen; 175 pnt. (20).

3. Mark Spee; 152 pnt. (18).

4. Arjan van Barneveld; 132 pnt. (16).

5. Ad Verbeek; 81 pnt. (10).

6. Martin Wigtman; 76 pnt. (10).

7. Peter Post; 69 pnt. (10).

8. John de Wolf; 64 pnt. (10).

advertentie
advertentie