´Uitstekend verzorgd, heerlijk gegeten´

19 december 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De laatste Kraaienmaaltijd die de Oranjevereniging Renswoude organiseerde werd dit jaar op woensdag gehouden in de grote zaal van de Gasterij.

Het werd een kerstmaaltijd met aansluitend bingo, geleid door twee ´kerstvrouwen´. Aan het einde van de middag arriveerden de deelnemers aan deze kerstkraaienmaaltijd.

VRIENDELIJKE KERSTMAN Voorzitter Janneke van den Berg verwelkomde de talrijke aanwezigen. ,,Ik ben blij dat zo velen gehoor gegeven hebben aan de uitnodiging voor deze bijzondere maaltijd. Ik hoop dat het weer een gezellige middag en smakelijke avond wordt, met een bingo met leuke prijzen tot slot´´.

De grote zaal was feestelijk versierd met een kerstboom en daarnaast een vriendelijke kerstman. Maar ook de tafels, waar de kerstmaaltijd geserveerd zou worden, zagen er feestelijk uit. Een kerststukje, een gedekte tafel en daarop brandende kaarsen completeerden het geheel. In de keuken was het druk, terwijl een groep van twaalf Oranjevrijwilligers het iedereen in de zaal naar de zin probeerden te maken.

DAGVERS Op de menukaarten stond wat de gasten verwachten mochten. Na de bouillon van bospaddenstoelen werd gestart met het hoofdgerecht en kon men kiezen uit kalkoengebraad of varkensgebraad, aangevuld met dagverse groenten, aardappelpuree en frites.

Een en ander was te combinerenmet appelcompote of huisgemaakte stoofperen.

Het nagerecht werd op de kaart omschreven als Dessert van de chef. Iedere liet het zich uitstekend smaken, zo bleek ook uit één van de vele reacties. ,,Het was gezellig, uitstekend verzorgd, heerlijk gegeten, echt een geslaagde avond".

Na de maaltijd was het tijd voor de bingo, die gedraaid werd door Rosan Veldhuisen en Charissa van de Pol.

advertentie
advertentie