´Daar kunnen we wat mee´

19 december 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL In zaal De Deel van Kaasboerderij de Weistaar in Maarsbergen werd woensdag de kerstviering voor de gasten van de Zonnebloem afdeling RensScherWoude gehouden.

Na het welkomswoord van voorzitter Dickey Vernig betrad Henk Schuurman het podium om zijn kerstverhaal te vertellen.

TOVERNACHT Het was, zo vertelde Henk, een stille nacht, een soort tovernacht. Achmed, de Syriër was via Turkije in een gammel bootje in Griekenland beland en zo richting het noorden getrokken. Na een dag reizen stapt hij ergens uit, gaat op pad en komt op een besneeuwd weggetje terecht, zich afvragend: waar moet ik heen? Een fel blaffend hondje heeft Achmed opgemerkt. Achmed wil overnachten, gaat een schuur binnen en ontdekt een baal hooi. Het hondje laat hem niet alleen en later blijkt dat het hondje en tovenaar is. Het brood dat Achmed heeft, deelt hij met het hondje, dat blij is met Achmed en hem vraagt wat hij wil hebben. Hij wil wel een hondje hebben en dus krijgt hij een lieve makker en komt het allemaal nog goed.

GEWELDIG ,,Wat een geweldig Kerstverhaal, zo actueel, daar kunnen we wat mee", reageert Vernig.

Even staat popkoor Get Around onder leiding van Tom Veltom op het podium. Tot slot zingt Get Around Merry Christmas. Intussen werden de tafels gereed gemaakt voor de kerstmaaltijd met soep, een schnitzel, groenten, aardappels en frites en tot slot een ijsbom, gevuld met vanilleijs en karamel in witte chocolade. Dickey Vernig bedankte de Weistaar voor de maaltijd en de sponsoring van De Zonnebloem. Voor alle Zonnebloemgasten was er een kerstattentie, die Riet van Eck gemaakt had.

advertentie
advertentie