Naam gezocht voor inloop

27 december 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Omdat er behoefte is aan een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, opent in februari 2018 in het gebouw van Woonstede aan de Dorpstraat een inloop voor alle (kwetsbare) inwoners uit Scherpenzeel vanaf 18 jaar.

Janneke Hek

Een samenwerking tussen de gemeente Scherpenzeel, het Steunpunt Scherpenzeel, SWO (stichting Welzijn Ouderen), Abrona en Kwintes. Deze inloop vormt een informatiecentrum, ontmoetingsplaats en ondersteuning bij lichte hulpvragen. Tevens zullen er op termijn activiteiten worden aangeboden.

MEERWAARDE Ieder dagdeel dat de inloop geopend is, zal er een gastvrouw of gastheer aanwezig zijn, ondersteund door Bertine van Raaij. Van Raaij coördineert de inloop vanuit het Steunpunt Scherpenzeel. De inloop is straks drie dagdelen open. Van Raaij benadrukt dat alle Scherpenzelers welkom zijn, niet alleen degenen die in beeld zijn bij de betrokken organisaties. ,,Juist de mix van leeftijden en achtergrond is een meerwaarde voor dit initiatief", vindt ze.

De locatie voor de inloop is het gebouw van Woonstede aan de Dorpsstraat, naast de Aldi. Hier is slechts een beperkt aantal uren iemand aanwezig van Woonstede en daarom is die drie dagdelen beschikbaar als inloop. De ruimte wordt de komende weken aangekleed door de betrokkenen bij de inloop. ,,We kunnen de ruimte voor een beperkte periode gebruiken, mocht de pilot een succes zijn, dan zoeken we een vaste locatie. We kijken al met één oog voorzichtig om ons heen in Scherpenzeel". Het project van de inlooplocatie is een pilot die anderhalf jaar duurt, hierna (en ook tijdens) volgt een evaluatie. Sinds september is Van Raaij werkzaam bij het Steunpunt Scherpenzeel. ,,En ik mag het plan uitvoeren. Met veel enthousiasme kan ik wel zeggen", lacht ze. Inmiddels heeft ze een aantal gastvrouwen en -heren gevonden. Er is nog plaats voor meer. Naast de doelgroepen die nu in zicht zijn, gaat na wie er in Scherpenzeel ook belang bij kan hebben.

HOBBY ,,Vluchtelingen bijvoorbeeld. Er is contact met diverse organisaties in het dorp. Ik denk ook aan het ondersteunen bij het schrijven van sollicitatiebrieven of helpen bij kledingreparaties. Of het delen van een creatieve hobby. Koffie en thee wordt voor een klein prijsje aangeboden." Voor de buurt wordt een informatiemoment belegd. Ze hoopt dat de inloop door Scherpenzeel wordt omarmd.

De plek is toegankelijk vanaf 18 jaar. De inloop is nog naamloos. Van Raaij is op zoek naar een originele en passende naam. Suggesties zijn welkom voor 8 januari 2018 via info@steunpuntscherpenzeel.nl.

De winnende naam krijgt een verrassing. Ook wie er bijvoorbeeld een sjoelbak of spelletjes overheeft, kan zich via de mail melden bij het Steunpunt. En de inloop is op zoek naar meer gastheren en - vrouwen nodig, ook hiervoor is aanmelding via mail mogelijk.

advertentie
advertentie