Brandweer viert nieuwjaar

8 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van brandweer Scherpenzeel plaats. De uitrukhal was omgevormd tot een ware feestzaal, geheel in après-ski sferen. Naast de gebruikelijke nieuwjaarswensen was er aandacht voor de brandweeractiviteiten van het afgelopen jaar. In totaal is brandweer Scherpenzeel 43 keer uitgerukt voor branden, ongevallen, dienstverleningen en 9 reanimaties. Opvallend en positief hierbij is dat er steeds meer burgerhulpverleners aanwezig zijn waardoor overlevingskansen sterk toenemen.

Daarnaast is een wervingscampagne gestart om nieuwe leden bij het korps te krijgen. Er wordt vooral gezocht naar jongen mensen (man/vrouw) die overdag beschikbaar zijn om mee uit te rukken.

Ook kregen deze avond diverse mensen een diploma uitgereikt na een soms lange periode van studie. Gert Blok ontving zijn diploma voor instructeur en Jaco van de Wetering kreeg een diploma voor zijn opleiding manschap. Ook ontving hij een certificaat voor de opleiding 'collegiaal brandweer ondersteuningsteam', welke ingezet wordt na heftige incidenten. Ook werd er stilgestaan bij het 20-jarig dienstverband van Glenn Bos, Ruud van Ee en Herko van Veen. Laatstgenoemden vormen samen het huidige postcommando. Zij ontvingen, opgespeld door wethouder Van Dijk, het bronzen brandweerkruis met kroon.

Afscheid werd genomen van Herman Brand en Jochen Lang. Eerstgenoemde is verhuisd naar Zwartebroek en vervolgt daar zijn brandweerloopbaan. Naast deze mensen kregen ook hun echtgenotes waardering voor de vele uren die ze hun man hebben moeten afstaan aan de brandweer. Bas Lucassen, de nieuwe clustercommandant, noemde het een passie die je niet zomaar kwijtraakt. Dat bleek wel toen midden onder de uitreiking voor alweer de 7e keer van 2018 de pager ging voor een melding. Ongeacht de mooie toespraken en de feestelijke bijeenkomst werd gewoon uitgerukt naar de Willaerlaan voor een buitenbrand.

De avond werd verder ingevuld met entertainment, eten, drinken en tijd om bij te praten met leden, jeugdleden en oud-leden.

advertentie
advertentie