De Bibliotheek bruist tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018

19 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

De Bibliotheek Z-O-U-T bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T voorleesfeesten voor peuters en kleuters. Maak kennis met de slapende tijger en zijn vriendjes in Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Britta Teckentrup.

Dinsdag 30 januari organiseert de bibliotheek in Renswoude om 10.00 uur een voorleesfeestje voor peuters. Er wordt interactief voorgelezen en zo beleven de kinderen een spannend verhaal.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn aan deze activiteit geen kosten verbonden.

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind!

Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen naast de bibliotheekpas een tijgertje cadeau.

advertentie
advertentie