Rekenkamercommissie adviseert actievere inzet gemeente Renswoude bij het minimabeleid

1 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Resultaten onderzoek

De gemeente Renswoude heeft het minimabeleid uitbesteed aan de gemeente Veenendaal en daarmee het beleid en de uitvoering uit handen gegeven. De rekenkamercommissie constateert in het onderzoek dat inwoners van Renswoude niet actief geïnformeerd worden over de minimaregelingen. De gemeente Renswoude doet dit niet, maar ook de gemeente Veenendaal niet, terwijl de gemeente Veenendaal dit wel voor de inwoners van Veenendaal doet. De gemeente Renswoude denkt dat ze de doelgroep goed in beeld heeft maar de rekenkamercommissie heeft daar twijfels over. Er komen bij de gemeente nauwelijks hulpvragen binnen, maar volgens de rekenkamercommissie kan dit ook veroorzaakt worden door het feit dat de betreffende inwoners niet op de hoogte zijn van de ondersteuningsmogelijkheden. Daar komt bij dat inwoners, die op of onder het minimumniveau leven, soms te trots zijn om hulp te vragen.

Aanbevelingen

De rekenkamercommissie geeft naar aanleiding van het onderzoek een aantal aanbevelingen. Deze aanbevelingen zijn erop gericht om de minimaregelingen meer onder de aandacht te brengen bij de inwoners van de gemeente Renswoude en om meer inzicht te krijgen in de doelgroep. Het college van B&W neemt de aanbevelingen van de rekenkamercommissie over.

Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand

De rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie die de effectiviteit en de efficiëntie van het gemeentelijk beleid onderzoekt. De commissie werkt voor de gemeenten Barneveld, Bunnik, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, en Zeewolde.

advertentie
advertentie