Winst en gelijkspel voor het Scherpenzeelse T.V.S.

7 februari 2018 om 00:00 Sport

Winst en gelijkspel voor Scherpenzeelse tafeltennissers van T.V.S.

In de tweede competitie ronde stond de uitwedstrijd in en tegen Hilversum op het programma en het resultaat was evenals bij de competitie opening een 6-4 overwinning. Jan van de Beek bleef deze wedstrijd ongeslagen en Dennis Wijsbeek en Rein Schellingerhout wonnen beiden eenmaal, het zesde punt werd behaald doordat van de Beek en Schellingerhout het dubbel wonnen in straight games. De derde wedstrijd was thuis in "de Breehoek" tegen V.T.V. uit Nieuwegein. Het werd een moeizame wedstrijd waarin een achterstand in de slotfase nog werd opgehaald tot een gelijkspel.

In de openingspartij won Jan van de Beek heel gemakkelijk in drie games van Frank van de Velde, maar Edwin Vetkamp en Rein Schellingerhout verloren vervolgens beiden in vier games van resp. Wim van Breenen en Sjoerd van Beuzekom. In het dubbel wisten van de Beek en Schellingerhout de stand weer gelijk te trekken door een 11/7, 11/3 en 11/8 winst, waardoor tijdens de pauze de stand met 2-2 in evenwicht was.

Na de pauze zette Vetkamp met zijn eerste zege op van de Velde de thuisclub op voorsprong. In de zesde partij van de avond stonden beide kopmannen tegenover elkaar, het werd een spannende partij waarin van de Beek een 2-0 voorsprong nam via 11/8 en 11/4 en op weg leek naar de winst maar van Beuzekom kwam sterk terug en pakte met achtereenvolgens 11/7, 11/6 en 11/8 in de beslissende vijfde game alsnog de overwinning. De gasten uit Nieuwegein namen hierna het voortouw want zowel Schellingerhout als Vetkamp verloren hun partij waardoor de tussenstand 3-5 werd en een nederlaag dreigde. Schellingerhout verkleinde de achterstand door in drie games te winnen van van de Velde. In de slotpartij zorgde van de Beek ervoor, door eveneens in drie games te winnen van van Breenen, dat de dreigende nederlaag werd afgewend en de eindstand op 5-5 uitkwam.

In de vierde speelronde staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, op Maandag 12 Februari komt het Utrechtse S.V.E. op bezoek in "de Breehoek".

advertentie
advertentie