Moeizame overwinning dames Set Up '69

18 februari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Set Up pas hun eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar. Tegen Gemini D3 werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen, maar dat ging niet gemakkelijk.

De trainer/coach, Michiel Bakker, kon weer over een complete selectie beschikken voor deze wedstrijd. De dames begonnen nerveus en hadden moeite om in hun spel te komen. De speelsters van Gemini waren gemiddeld wat ouder en blijkbaar wat geroutineerder want ze wisten het spel van Set Up goed te ontregelen. De eerste set moesten ze dan ook gewonnen geven. De tweede set kwamen de dames van Set Up beter in hun spel en ze konden de tegenstander wat meer onder druk zetten. Er werd met risico geserveerd, waardoor Gemini vaak geen aanval kon opbouwen.

Ook de derde set kon Set Up de tegenstander nog onder druk zetten met een goede service en ook door hard werken in de verdediging. De stand was nu 2-1 in het voordeel van Set Up en het publiek rekende erop, dat Set Up het de 4e set ging afmaken. Dat lukt echter niet. Gemini herpakte zich en zette het blok steeds op de goede plek, waardoor Set Up er met de aanval niet meer doorkwam. Ook tactische ballen hadden te weinig effect. Ze moesten de 4e set daarom aan de tegenstander laten en een 5e set was nodig om de beslissing te brengen.

In die 5e set liet Set Up toch weer zien, waarom ze bovenin de poule meedraaien. Gemini had niets meer in te brengen en de set werd gewonnen met 15-8.

Set Up staat nog steeds op de 2e plaats. De volgende thuiswedstrijd is 17 maart om 17.30 uur in De Breehoek.