De onderlinge wedstrijd jongensturnen van G.V. Doto in Scherpenzeel.
De onderlinge wedstrijd jongensturnen van G.V. Doto in Scherpenzeel. Doto Scherpenzeel

Onderlinge wedstrijd jongensturnen bij Doto

28 april 2018 om 20:56 Sport/sport Deel je nieuws

SCHERPENZEEL - Bij gymnastiekvereniging Doto was het woensdag 25 april een spannende dag voor de jongensturners. Die dag werden voor de tweede keer de onderlinge wedstrijden gehouden.

Na een jaar hard trainen, voor sommige korter, konden de jongens weer hun oefeningen laten zien aan de jury die hier dan een deskundige beoordeling aan vast knoopte.

Er waren vier groepen die tegen elkaar streden voor de medailles die allemaal tegelijk op de wedstrijdvloer te zien waren door het publiek op de volle tribunes.

De toestellen waarop gestreden werd waren de vloer, sprong, brug en rek. Met name de laatste twee zijn echt toestellen waar kracht en techniek heel goed moeten samengaan om tot een goed eind te komen. Maar dit ging velen toch zeker goed af.

In de 1e groep was de verdeling van het ere metaal nr 1, Ruben Eikelboom met 60.2 punten, nr 2 Nout Verdoes met 58.5 en op 3 met 57 pt Mats van de Poll.

Bij de 2e groep stond Vigo Veen 55.6 pt  op het hoogste podium gevolgd door Rob Geurtsen met 54.1 punten en als 3e Henry vd Weert met 53.1 pt.

In de 3e groep veroverde Hessel Sluyter het goud met 58.2pt. Zilver was voor Youri Nauta met 57.3 en brons voor Tygo Baanhof met 56.7 punten

Bij de laatste groep was het heeft Jenpito Martina zijn goud op grote afstand veroverd met 59.7 punten. Nr 2 met 55.3 punten Jan Marco v Donkelaar en de nr 3 met 54.5 punten werd Onno Gardenier.

Al met al een geslaagde dag voor de jongens die allen met een diploma en vaantje als aandenken kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

advertentie
advertentie