Afbeelding
Gemeente Renswoude

Coalitieakkoord in Renswoude

30 april 2018 om 13:09 lokaal

RENSWOUDE In Renswoude hebben ChristenUnie, VVD en Dorpsbelang Renswoude een mondeling akkoord bereikt. Sander van 't Foort (CU), Marieke Teunissen (VVD) en Arnout Wijs (Dorpsbelang) zijn de beoogd wethouders. Het betekent een nieuwe wethoudersploeg én een uitbreiding van het college. De afgelopen jaren bestond het college met CDA en SGP uit twee wethouders.

CU en VVD nodigden vorige week Dorpsbelang uit aan de onderhandelingstafel. ,,Een brede steun in de gemeenteraad is zeer gewenst. Tijdens de besprekingen over de portefeuilleverdeling en de aandachtsvelden van wethouders werd de gedachte ontwikkeld om die brede steun te zoeken bij een derde partij", liet formateur Jan Wolleswinkel eerder weten. De keuze viel daarbij op Dorpsbelang Renswoude, wat leidde tot een vlot akkoord.

Inmiddels is de verdeling van de wethoudersposten op een haar na gevild. Van 't Foort wordt verantwoordelijk voor onder meer ruimtelijke ontwikkeling en afronding van het Dorpshart. Marieke Teunissen gaat financiën en economische zaken voor haar rekening nemen. Arnout Wijs krijgt sociale zaken in zijn portefeuille. Wel moeten de achterbannen van de drie partijen nog hun fiat geven. Bij hun akkoord worden in de raadvergadering van 29 mei de nieuwe wethouders benoemd.

advertentie
advertentie