Ontwikkeling Zwarteland 2 versus herindeling met Barneveld.

8 januari 2021 om 18:32 Lokaal Deel je nieuws

Als omwonende van het ontwikkelingsgebied zwarteland 2, krijg ik steeds meer begrip voor de gevoelens die er leven bij het college van B&W van onze gemeente Scherpenzeel in zaken de wijze waarop zij zich behandeld voelen door de provincie en de gemeente Barneveld.

Dat vervelende gevoel wat je krijgt wanneer andere voor je willen beslissen wat het beste is voor jouw dorp of omgeving, roept herkenning op. Alle dorpsgenoten zullen inmiddels wel weten dat de het college van Scherpenzeel deelname aan gesprekken over herindeling met de Gemeente Barneveld niet zien zitten en het liefst hier ver vandaan blijft. En daar hebben ze best wel een helder standpunt over. “Herindeling is niet nodig en daarom nemen we ook geen deel aan de gesprekken hierover zolang dit het uitgangspunt is van de provincie”.

Als omwonende van zwarteland2 zit er precies zo in. Ik ben van mening (en met mij vele dorpsgenoten) dat het groene gebied aan de rand van ons dorp niet gewijzigd moet gaan worden naar welke vorm van industrie dan ook.

Wanneer er dan een tijdje geleden een brief op de mat valt waarin meegedeeld word dat het college van B&W en de inatiatiefgroep een anterieure overeenkomst getekend hebben, dan begint dat vervelende gevoel weer. Zonder dat je er bij betrokken bent of vooraf geïnformeerd wordt, word dit je gewoon even meegedeeld. Naar heel wat heen en weer gemaild te hebben met de gemeente Scherpenzeel blijkt dan ook nog eens dat je geen bezwaar kunt maken tegen deze overeenkomst. Het college van B&W stelt alles in het werk om de geldigheid van de opgestarte ARHI-procedure ter discussie te stellen, maar handelt in de ontwikkeling van Zwarteland 2 op dezelfde wijze!

Inmiddels is de volgende stap ook alweer gezet, een groot reclame bord roept je op om om mee te doen. Maar volgens mij is het op de informatieavonden die door de iniatiefgroep zijn belegd, 1 ding duidelijk gemaakt, het overgrote deel van de omwonende is tegen welke vorm van ontwikkeling dan ook! 

Of als we de vergelijking nog maar een keer maken met de herindeling zou ik de woorden van het college van B&W gewoon kunnen citeren: Wij hebben al duidelijk gemaakt dat we herindeling (lees zwarteland 2) niet zien zitten, stop hiermee en laat ons met rust! Wij hebben geen behoefte om hierover te praten, wat dat zou de indruk kunnen wekken dat we er misschien toch wel voor open staan. Mooier en helderder kan ik het niet verwoorden.

advertentie
advertentie