Afbeelding
Thuiskantoor inrichten

Behang kopen om dat thuiskantoor echt vorm te geven

29 januari 2021 om 12:39 Partnercontent

Thuiswerken aanbevelen (niet verplichten) was een van de eerste stappen van de Nederlandse overheid om ervoor te zorgen dat corona zich minder snel zou verspreiden. In de eerste instantie was dit vooral een tijdelijke aanbeveling. Het zou niet de nieuwe standaard worden, maar was een tijdelijke maatregel om de pandemie te remmen.

We zijn nu een heel aantal maanden verder en dat tijdelijke karakter is er inmiddels wel af. Sterker nog, veel werkgevers en werknemers hebben aangegeven dat zij thuiswerken eigenlijk wel standaard zouden willen maken, omdat de voordelen groter zijn dan de nadelen die ervaren worden. Voordat we hier echt mee aan de gang gaan, is het goed om even kritisch te kijken naar de manier waarop we vanuit huis werken. Wat dat gaat lang niet altijd goed.

Waar moeten we echt mee aan de slag?

Op het eerste moment was het idee dat het thuiswerken een tijdelijke situatie zou zijn. Wat betekent dit concreet? Het betekent dat veel mensen een laptop op de keukentafel gezet hebben en dat een kantoor noemden. Inmiddels weten we beter. Wanneer we echt vanuit huis willen gaan werken, dan hebben we een goede werkplek nodig. Een stevig bureau, een goede stoel waar we langere tijd op kunnen blijven zitten en een goede planning zodat we op een gemiddelde dag ook genoeg in beweging kunnen komen om mentale en fysieke problemen te voorkomen.

Is dat alles? Welnee. Wanneer we dan toch langere tijd vanuit huis gaan werken, dan is het minstens zo aantrekkelijk om iets leuks te maken van dat thuiskantoor. Bijvoorbeeld door planten op kantoor te plaatsen, een foto neer te zetten van je gezin of misschien zelfs fotobehang bestellen bij Behangwereld.nl waar je een breed aanbod aan mogelijkheden vindt.

Ga je thuiswerken en wil je dit op de goede manier doen? Kijk dan eens naar de tips op Arboportaal.nl. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om goed thuis te werken en mentale en fysieke problemen te voorkomen. Ook kun je daar hulp inschakelen wanneer je advies nodig hebt van een goede bedrijfsarts.

Kun je hier hulp bij krijgen?

Wat veel werknemers niet weten, is dat er veel werkgevers zijn die een potje hebben dat aangesproken kan worden voor deze situatie. Vooral wanneer je de bonnetjes in kunt leveren, is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Overleg daarom eerst een met je baas voordat je begint met het aanpassen van een ruimte om een thuiskantoor te maken. Vaak blijkt namelijk dat jouw werkgever graag helpt om de werksituatie zo optimaal mogelijk te maken voor de werknemers. Lang niet alleen omdat dit in het belang van het bedrijf zelf is (zeker met het oog op ziekteverzuim en productiviteit), ook omdat de bedrijven hier vaak gewoon de mogelijkheden voor hebben.

advertentie
advertentie