De GGD vaccineert nooit aan huis, maar heeft speciale prikocaties ingericht. Burgemeester Eppie Klein waarschuwt de inwoners van Scherpenzeel waakzaam te zijn voor 'vaccinoplichters'  criminelen die zich voordoen als medewerkers van de GGD en aan huis zogenaamde vaccins verkopen.
De GGD vaccineert nooit aan huis, maar heeft speciale prikocaties ingericht. Burgemeester Eppie Klein waarschuwt de inwoners van Scherpenzeel waakzaam te zijn voor 'vaccinoplichters' criminelen die zich voordoen als medewerkers van de GGD en aan huis zogenaamde vaccins verkopen. Wouter van Dijk

Burgemeester Klein waarschuwt voor ‘vaccinoplichters’

29 januari 2021 om 18:54 Corona

SCHERPENZEEL De gemeente waarschuwt de inwoners van Scherpenzeel voor ‘vaccinoplichters’. Burgemeester Eppie Klein: ,,Vanuit de regio bereiken mij berichten over criminelen die zich voordoen als medewerkers van de GGD. Vooral oudere mensen worden door hen benaderd met het voorstel om tegen betaling vaccinaties tegen het coronavirus af te nemen. Of daarvoor aan huis willen komen.’’ 

Volgens de burgemeester zijn dergelijke oplichtingspraktijken in Scherpenzeel voor zover bekend nog niet voorgekomen. ,,En het is erg fijn als we dat zo houden. Daarom doe ik een oproep aan alle ouderen en degenen die hen met liefde omringen, om niet op dergelijke voorstellen in te gaan.’’ Oplichters zijn volgens hem duidelijk te herkennen. ,,De GGD vaccineert niet aan huis. Degenen die nu in aanmerking komen voor een vaccinatie, worden op een priklocatie verwacht. De GGD of de eigen huisarts verstrekt die oproep altijd per brief.  En de GGD bezoekt alleen zorginstellingen en verpleeghuizen.”

Wie erover twijfelt benaderd te zijn door oplichters, kan contact opnemen met de huisarts of de GGD. Een melding van valse vaccins kan worden gedaan bij het Landelijk Meldpunt Zorg op igj.nl.

advertentie
advertentie