Kinderburgemeester Lisa van Garderen en burgemeester Eppie Klein ontmoetten elkaar dinsdag voor de eerste keer in het echt..
Kinderburgemeester Lisa van Garderen en burgemeester Eppie Klein ontmoetten elkaar dinsdag voor de eerste keer in het echt.. Mieke Gardenier

Burgemeesters gekiekt bij de Breehoek

3 maart 2021 om 15:47 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL De twee burgemeesters van Scherpenzeel kwamen elkaar dinsdag toevallig tegen. En omdat dat de eerste keer was, was het een uitgelezen fotomoment. 

Kinderburgemeester Lisa van Garderen was dinsdagmiddag bij kulturhus de Breehoek bezig met opnamen van een promotiefilmpje voor de Landelijke Opschoondag: Daarin roept ze iedereen op om zaterdag 20 maart mee te doen aan de actie om Scherpenzeel zwerfafvalvrij te maken. Terwijl ze zelf wat zwerfafval van het parkeerterrein plukte, liep ze toevallig Eppie Klein, de ‘echte’ burgemeester, tegen het lijf. Ze hadden elkaar, door de corona-maatregelen alleen nog maar digitaal, maar niet nog niet in het echt ontmoet. Dus die bijzondere ontmoeting moest op de foto, zo bedacht communicatiemedewerker Mieke Gardenier. 

Het filmpje van kinderburgemeester Lisa verschijnt binnenkort online via de sociale media van de gemeente Scherpenzeel. Wie ook mee wil doen aan de Opschoondag in Scherpenzeel, kan na aanmelding via duurzaam@scherpenzeel.nl  een afvalknijper, handschoenen en een veiligheidshesje gratis afhalen in het gemeentehuis. Vanwege de coronamaatregelen kunnen deelnemers alleen individueel of met z’n tweeën aan de slag.

advertentie
advertentie