President Jo Beunders overhandigt de cheque aan Johan.
President Jo Beunders overhandigt de cheque aan Johan. Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude

Lions Club steunt 'De Woudhoeve’ met een gift van € 2000,00

15 maart 2021 om 14:56 Lokaal Deel je nieuws

Recent togen president Jo Beunders en initiatiefnemer Henk de Kruif naar zorgboerderij ‘De Woudhoeve’ om de cheque met de opbrengst van de Lions wijnverkoopactie 2020 te overhandigen. Elk najaar organiseert Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude een wijnproeverij, waar de leden en hun genodigden een mooie selectie wijnen kunnen proeven en bestellen om de wijnvoorraad voor de Feestdagen aan te vullen. Door Corona was dat niet mogelijk en verzon de wijncommissie een wijnverkoopactie in samenwerking met Evert-Jan ter Burg van Mitra Scherpenzeel. 

Dit bleek een schot in de roos waarbij de Lions en hun relaties werden benaderd via een emailing en konden kiezen uit een mooie selectie wijnen die door een keuzecommissie was samengesteld. Alle bestellingen werden ruim voor de Kerst afgeleverd en de opbrengst  bleek ruim € 1400,00 te zijn. Omdat de club geen kosten hoefde te maken voor het organiseren van een proeverij werd dit bedrag aangevuld tot € 2000,00 dat de president in de vorm van een cheque aan de begeleiders en gebruikers van ‘De Woudhoeve’ mocht uitreiken.

‘De Woudhoeve’ is een kleinschalige dagbestedingslocatie waar twaalf volwassenen met een beperking kunnen worden opgevangen. Zij doen allerlei, op de persoon gerichte, activiteiten en verrichten onder andere timmerwerk (bijv. het maken van hooiruiven voor schapen of plantensteunen), het verzorgen van kippen en pony’s tot het omzetten van DVD en Video-8 op digitale datadragers. Onder leiding van de enthousiaste coördinator van ‘De Woudhoeve’ Evert Rijksen is er ruime begeleiding door vrijwilligers en enkele vaste medewerkers. Bij een rondleiding viel het de Lions-delegatie op dat alles in een zeer vertrouwde en gemoedelijke, op de personen afgestemde sfeer wordt georganiseerd.

Naast volwassenen vangt men ook maximaal twaalf kinderen met een ‘rugzakje’ op. Deze kinderen gaan naar het reguliere basisonderwijs en komen op de woensdagmiddagen en de zaterdagen naar 'De Woudhoeve'. Zij kunnen samen activiteiten met de dieren doen, zowel binnen als buiten. Verder kunnen de kinderen spelen op het terrein. De gift van de Lionsclub zal worden gebruikt voor het vernieuwen van de bestaande speeltoestellen door gecertificeerde exemplaren voor deze kinderen.

Tijdens de gezamenlijke weekafsluiting werd de cheque overhandigd aan Johan, gebruiker van het eerste uur. Men was zeer aangenaam verrast door deze mooie geste.

Gebruikers en vrijwilligers van 'De Woudhoeve'
advertentie
advertentie