Erik van Veldhuisen tussen zijn traaggroeiende kippen.
Erik van Veldhuisen tussen zijn traaggroeiende kippen. WWW.DRFOTOGRAFIE.NL
Ondernemer in beeld

Kip van de boer

17 april 2021 om 10:00 Zakelijk

RENSWOUDE Dierenwelzijn en duurzaamheid staan voorop bij boer Erik van Veldhuisen. Op zijn boerderij hebben kippen een luizenleventje en dat is te proeven. Het vlees dat zijn kippen leveren, wordt verkocht onder de naam Kip van de Boer. Kipschnitzels, kipshoarma en gerookte kip, Veldhuisen heeft het. 

Zes jaar geleden koos hij voor dit concept en inmiddels levert hij vlees aan een landelijke supermarktketen. Een deel van het vlees keert na het slachten terug naar Renswoude waar het verwerkt wordt tot schnitzels, kippenbouten, rollades en braadworsten. Via de webshop op www.kipvandeboer.nl kan men de kipproducten bestellen. De bestellingen kunnen opgehaald worden of op vrijdag en zaterdag bezorgd worden tegen een vergoeding. 

KWALITEIT ,,Kip van de boer is nu nog een kleine markt. Nu is het wel zo dat de grootste supermarkten van Nederland over twee jaar overgaan op kip zoals wij die houden. De kwaliteit van leven die onze scharrelvleeskuikens hebben, betaalt zich terug in de smaak”, aldus Van Veldhuisen. De kippen komen bij Van Veldhuisen binnen als kleine kuikentjes en groeien in een ruime stal op tot vleeskuikens. ,,Dierwelzijn en duurzaamheid staan bij ons op de eerste plaats!’’

TRAAGGROEIEND Het aantal dieren per vierkante meter halveerde hij om de leefbaarheid voor de kippen te vergroten. Ook lopen zijn dieren half buiten, in een zogeheten serre. ,,Hierbij hebben de kippen een overdekte uitloop. Hierdoor zijn de dieren niet alleen beschermd tegen alle weersomstandigheden maar ook tegen overvliegende ganzen. Hiermee voorkomen we ook eventuele besmettelijke vogelziektes bij onze kippen. De dieren die wij opfokken, zijn zogeheten traag groeiende vleeskuikens”. 

MINDER FIJNSTOF Van Veldhuisen wekt zijn eigen energie op die benodigd is voor zijn bedrijf door middel van onder meer zonnepanelen. ,,Een extra duurzame keuze die we maakten”. Ook heeft hij dit jaar geïnvesteerd in ioniserende lampen die de uitstoot van fijnstof verminderen.  ,,Wij vinden dat wij ook voor onze omgeving zorg moeten dragen”.

Een van de specialiteiten van Kip van de boer is Roadkill chicken. Samen met de Kruidenknoeperd, een aanrader volgens de website. Bestellingen boven de honderd euro worden gratis bezorgd op vrijdag en zaterdag in Renswoude, Woudenberg, Scherpenzeel en Veenendaal. Onder dat bedrag zijn de bezorgkosten zeven euro.  Tevens verstuurt Kip van de Boer hun producten op door heel Nederland. 

Op www.kipvandeboer.nl is meer informatie over de werkwijze van Van Veldhuisen en kan men de kipproducten bestellen. Ook op Facebook, Instagram  en Twitter is Kip van de Boer te vinden. 

advertentie
advertentie