Kunstroute Renswoude, collage
Kunstroute Renswoude, collage Rob van de Bor

Kunstroute Renswoude verzorgt uitzicht burgemeester

22 april 2021 om 16:32 Kunst

RENSWOUDE Burgemeester Petra Doornenbal van Renswoude en haar wethouders kijken niet meer vanuit hun tijdelijke werkkamers in de voormalige Borgwalschool uit op saaie golfplaten, maar op mooie foto’s van hun dorp. 

De gemeentelijke organisatie is tijdelijk ondergebracht op een andere locatie vanwege de verbouwing van het gemeentehuis. Het bleek echter dat de kamers van de burgemeester en die van de wethouders uitkijken op een noodgebouwtje met een golfplaten wand. Deelnemers van de Kunstroute Renswoude hebben daarin verandering gebracht. Zij waren uitgenodigd foto’s aan te leveren met het thema ‘in en rond Renswoude’. Van deze foto’s zijn collages gemaakt en die zijn afgedrukt op grote spandoeken. Deze doeken zijn inmiddels opgehangen en vormen nu het uitzicht van de burgemeester en de wethouders.

In het gezondheidscentrum in Renswoude is een permanente wisselexpositie van deze groep kunstenaars. Daar zijn de kunstwerken onlangs gewisseld. Er hangen nu werken van Marjan Jansen, Marianne van Voorthuizen, Marlène Stevers en Rob van de Bor. Alle deelnemers van de Kunstroute Renswoude hopen dat er in het najaar weer een Kunstroute weekend gehouden kan worden. In de afgelopen periode zijn er door de kunstenaars interessante nieuwe dingen gemaakt.

uitzicht kamer burgemeester
advertentie
advertentie