Afbeelding
BDUmedia

Streep door Driedorpen Toernooi

19 mei 2021 om 07:33 Voetbal

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE/WOUDENBERG Het Driedorpen Toernooi, de beoogde alternatieve voetbalcompetitie tussen Renswoude, Scherpenzeel, Valleivogels en Woudenberg, gaat volgende maand niet door. De huidige coronaversoepelingen zijn niet voldoende voor clubs om zich optimaal voor te kunnen bereiden. Om die reden is het toernooi verplaatst naar 2022.

Vooral de leeftijdsgrens van 27 jaar is op dit moment nog een belangrijke sta-in-de-weg. Spelers van 27 of ouder mogen nog altijd niet aan de groepstraining deelnemen. Zij mogen uitsluitend op anderhalve meter afstand van elkaar trainen. De aangekondigde coronaversoepelingen die morgen ingaan, veranderen daar niets aan. 

Mede om die reden heeft de organisatie van het Driedorpen Toernooi besloten om het evenement tussen de streekgenoten van volgende maand te annuleren. ,,De selecties van de clubs zijn klaar met de huidige maatregelen, het is niet anders. Daarom hebben we besloten om het toernooi uit te stellen”, zegt Dennis de Vries, initiatiefnemer namens Woudenberg.

Hij benadrukt dat het dus uitstel van het Driedorpen Toernooi is en geen uitstel. Volgend jaar wagen de vier regioclubs een nieuwe poging. ,,Het uitgangspunt blijft hetzelfde. We willen mooie derby’s tegen elkaar spelen met hopelijk duizenden mensen langs de kant”, stelt De Vries, die uitlegt dat Woudenberg (60-jarig bestaan in 2021), Renswoude (75 jaar in 2021) en Valleivogels (75 jaar in 2022) allemaal wat te vieren hebben. ,,Zo’n onderling toernooi met al die jubilarissen zou mooi zijn.”  

advertentie
advertentie