Afbeelding
Archieffoto - ZHZActueel.nl

Eerste integrale controle in Renswoude legt misstanden bloot

15 juni 2021 om 20:23 Misdaad

RENSWOUDE Bij een bedrijf op bedrijventerrein Groot Overeem in Renswoude is vorige week donderdag de stroom- en gasvoorziening door netbeheerder Stedin afgesloten vanwege openstaande rekeningen. Het bedrijf moest daarom de deuren sluiten. Bij enkele andere ondernemingen heeft de brandweer diverse overtredingen op de bouw- en brandveiligheidsvoorschriften geconstateerd. Verder bleek dat een bedrijf verantwoordelljk was voor een illegale lozing. Tegen deze bedrijven worden juridische stappen ondernomen.

Dat zijn resultaten van het eerste integrale onderzoek dat de gemeente Renswoude samen met onder meer politie, brandweer, het UWV, de milieudienst en Stedin op Groot Overeem heeft gedaan. Algemene conclusie is dat de gecontroleerde bedrijven zich over het algemeen goed aan de regels houden.

De controle vond plaats in het kader van het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van de gemeente Renswoude. Doel is om een goed beeld te krijgen van bedrijven en om op te treden bij misstanden. Bij de controles wordt gekeken naar mogelijke overtredingen op onder meer milieuvoorschriften, bedrijfsvoorraad, brandveiligheid en het gebruik van elektriciteit. 

Burgemeester Petra Doornenbal benadrukt dat Renswoude staat voor een veilig ondernemersklimaat. ,,Het is goed dat alle instanties samenwerken bij zulke controles omdat we dan een goed totaalbeeld krijgen. Soms blijkt uit dergelijke controles dat er meer aan de hand is dan het niet, of onvoldoende voldoen aan de voorschriften. We willen door middel van de controles ons Renswoudse ondernemersklimaat veilig houden. Helaas is de georganiseerde criminaliteit zeer geïnteresseerd in bedrijven en bedrijfsruimtes en door deze onaangekondigde, integrale controles denk ik dat we met elkaar scherp blijven.”

Inwoners en ondernemers spelen daarbij ook een rol, stelt Doornenbal. ,,Zij kunnen hun steentje bijdragen aan een veilig ondernemersklimaat door signalen van ondermijning te melden bij de politie via 0900 8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of bij de gemeente. Pandeigenaren doen er goed aan om bij de verhuur of onderverhuur goede afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract.’’

advertentie
advertentie