Afbeelding
Shutterstock

Hoe kies je het juiste loungeset voor in je tuin?

16 juli 2021 om 11:53 Partnercontent

In plaats van erin te werken, willen we maximaal genieten van onze tuin. Loungesets nemen daarbij een steeds belangrijkere plaats in. Je kunt er namelijk heerlijk in ontspannen. Loungesets zijn vandaag in steeds meer materialen, modellen en uitvoeringen verkrijgbaar. Dat maakt kiezen er zeker niet makkelijker op. Met wat moet je allemaal rekening houden voor het kiezen van het juiste loungeset voor in je tuin, op je terras of balkon?

Bepaal eerst je budget

Voor je met je zoektocht start naar het juiste set tuinmeubelen dat het best bij je tuin past en aan je verwachtingen voldoet, leg je best eerst je beschikbare budget vast. Er bestaan namelijk grote prijsverschillen tussen goedkope standaard tuinmeubelen en de meest comfortabele en luxueuze uitvoeringen. Bespaar bij je uiteindelijke keuze zeker niet op de kwaliteit, dat kan je later zuur en duur opbreken. Loungesets van goede kwaliteit zijn zeker niet altijd de duurste. Kies dus altijd het set tuinmeubelen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Die kies je zowel in fysieke winkels als online, zoals bij Heuts. Eens je budget vastligt, wijk je daar tijdens je zoektocht best niet meer van af. Dat maakt niet alleen kiezen makkelijker. Zo jaag je ook geen onhaalbare dromen na.

Kies de juiste plaats voor je loungeset

Heb je een grote of een kleine tuin, een ruim terras of een eerder bescheiden balkon? Voor je op zoek gaat naar je toekomstige tuinmeubelen is het handig om te weten over hoeveel ruimte je beschikt. Dat maakt meteen een perfecte indeling van je tuinmeubels mogelijk. Hou met je plaatsbepaling zeker ook rekening met voldoende loopruimte en genoeg plaats voor bloemen, struiken en planten en voor eventuele accessoires zoals een terrasverwarmer, een vuurkorf en een handige opbergbox. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch wel extra zitplaatsen creëren? Kies dan een aantal bijpassende, stapelbare stoelen.

Het materiaal en de stijl van je loungeset

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar is meerdere materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen en uitstraling. Kies alvast tuinmeubelen die zowel bij je tuin als bij je bouw- en woonstijl past. Wordt het een modern, luxueus, stoer, landelijk, romantisch loungeset met een strak, minimalistisch of luxueus ontwerp? Je kiest maar, alles is mogelijk. Deze sets zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen en gemaakt van diverse materialen. Houten tuinmeubelen zijn nog altijd erg populair, maar zowel aluminium, wicker, teak, roestvrij staal als kunststof zijn aan een flinke opmars bezig. Meer en meer tuinmeubelen zijn nu vervaardigd uit een combinatie van meerdere materialen.

Het zitcomfort van je loungeset

Naast de stijl en het materiaal is het zitcomfort van je set tuinmeubelen zeker ook belangrijk. Dat zit en- of ligcomfort wordt in eerste instantie bepaalt door de hoogte van de loungebank- of stoel, de aan- of afwezigheid van armleuningen, de hoogte van de rugsteun en de dikte van de loungekussens. Het gaat hier om een persoonlijke keuze, die jij alleen kunt maken. Test daarom je loungeset eerst uit voor je definitief tot aankopen beslist.

Voordelen loungeset

Het juiste set tuinmeubelen in je tuin of op je balkon of terras zorgt voor meerdere voordelen. Het juiste loungeset zorgt voor:

  • Maximaal zit- en ligcomfort
  • Meer ruimte
  • Maakt combineren mogelijk: dankzij modulaire loungesets. Deze modulaire tuinmeubelen maken het combineren van meerdere onderdelen mogelijk. Dat maakt dat je met een set modulaire tuinmeubelen meerdere indelingen kunt maken
  • Bespaart ruimte: deze modulaire loungesets doen je meer ruimte besparen doordat je ze makkelijker kunt opbergen. Loungesets zijn vaker ook stapelbaar. Zo kun je de complete set in een hoek zetten wanneer je hem voor een poosje niet meer gebruikt

Onderhoud loungeset

Loungemeubelen voor in je tuin zijn vaak gemaakt uit onderhoudsvriendelijke materialen. Die vragen weinig of geen extra onderhoud vragen. De meesten stellen zich al tevreden met een  regelmatige schoonmaakbeurt met een vochtige microvezeldoek. Houten tuinsets vragen meer onderhoud en zeker een regelmatige beschermlaag met vernis of beits. Het onderhoud is niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar even goed van de manier waarop je ze gebruikt. Kies zeker voor waterafstotende loungekussens. Dit soort kussens met een waterbestendige coating zijn bestand tegen opspattend water of een gemorst drankje, maar niet tegen een flinke regenbui. Voor een lange levensduur en maximaal genieten berg je deze loungekussens dus best altijd droog op. Een andere optie zijn zogenaamde all weather tuinmeubelen. Dat zijn onderhoudsarme materialen voorzien van lounge kussens die snel drogen.

advertentie
advertentie