affiche
affiche Connie van Winssen

Nieuwe expositie Te Kunst en Te Keur

27 augustus 2021 om 21:13 Lokaal Deel je nieuws

Na een zeer geslaagde 10 daagse  expositie van de kunstenaars uit Scherpenzeel en omgeving waar heel veel bezoekers uit Scherpenzeel en verre omgeving op af zijn gekomen met lovende kritieken,  begint er in september weer een reguliere expositie bij Te Kunst en Te Keur.

De komende twee maanden is er kunst te zien van de volgende 8 kunstenaars

Ton van Antwerpen uit Deest laat zich inspireren door de natuur. Dit resulteert in een grote diversiteit in zijn sculpturen. Hij werkt voornamelijk in hout en brons. 

Mariëlle Braanker uit Zwijndrecht is op het idee gekomen om met vlakglas te gaan werken toen ze een stapeltje glas zag liggen, gewoon van een gebroken vensterruit.
Vlakglas biedt Mariëlle eindeloze mogelijkheden.

Kitty Korver uit  Twello. maakt  exclusieve holle vilten wandobjecten (met een houten steun- en ophangsysteem). 

Herman van Loon uit Alkmaar maakt materieschilderijen Materialen zoals hout, katoen, zand, soms kleine glasbolletjes waaraan kleur word gegeven met olieverf, worden samengesteld tot een spanningsveld op het platte vlak, zodat een boeiend object ontstaat.

Marissa van der Valk uit Utrecht . Haar ‘wearable art’ kenmerkt zich door felle kleuren en de materiaalkeuze: papier. Originele sieraden zijn het resultaat

Els en Tom Bleijenberg uit Spijkenisse zijn een kunstenaarsechtpaar. Ze gebruiken  ‘Keramiek met een Glimlach’ voor het presenterenvan hun beider werk. Hun humoristische kijk op de ‘wereld’ presenteren zij in vrolijk, met de hand vormgegeven keramiek.

Petrus Griepink uit  Badhoevedorp, Sinds 2007 heeft hij zich toegelegd op het maken van keramiek waarin hij een geheel eigen handschrift ontwikkeld heeft. Verder is hij schilder en fotograaf. Hij werkt als keramist voornamelijk in de Nerikomi techniek. Dat  is een japanse techniek waarin men verschillende soorten klei (restjes klei of zelf ingekleurde stukjes) op een bepaalde manier met elkaar mengt, 

Connie van Winssen uit Scherpenzeel schildert al ruim 40 jaar. Haar werk is krachtig, expressief en bewust toegankelijk. Ditmaal toont ze onder andere haar cityscapes.

Te kunst en te keur is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13-17 uur.

schilderij
advertentie
advertentie