Epilepsiefonds test pincollectebus

25 mei 2018 om 16:43 lokaal Deel je nieuws

 

Ook het Epilepsiefonds kiest er tijdens de collecteweek van 4 t/m 9 juni 2018 voor om de pincollectebus te testen. Tijdens de deur-tot-deur-collecte kan het dus goed zijn dat u een collectant treft met deze hypermoderne collectebus. In deze nieuwe bus kunnen zowel contante donaties als (contactloze) pindonaties worden gedaan. Daarmee is het gebrek aan contant geld niet langer een probleem. Deze vernieuwing binnen de collecte wordt dit jaar door meerdere andere goede doelen getest.

Elektronisch betalen in de lift

Het Nederlandse betaalverkeer vindt steeds vaker online plaats. De pinpas is niet meer weg te denken en sinds 2014 is het aantal contactloze transacties enorm gegroeid. De nieuwe vorm van collecteren is dan ook een logisch gevolg van deze ontwikkeling.

Veilig en anoniem
Daarbij heeft het Epilepsiefonds veiligheid en anonimiteit hoog in het vaandel. De nieuwe collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Daarbij zijn onze collectanten herkenbaar door hun speciale identificatiebewijs. U heeft bovendien altijd zelf de volledige controle over de betaling en de hoogte van uw donatie.

Collectief innoveren

Collecte 2.0 is een initiatief van Easycollect Services en Stichting Collecteplan. Meer dan twintig goede doelen hebben de handen ineen geslagen om samen de pilot van de vernieuwende collectebus te dragen. In vijftig verschillende gemeenten zullen 15.000 collectanten met de nieuwe bussen langs de deuren gaan. De collectebussen zijn geen eigendom van een specifiek goed doel, maar worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.

advertentie
advertentie