Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel laat zich wegspelen door Rijnvogels

4 september 2021 om 19:50 Voetbal

SCHERPENZEEL Trainer Jürgen Schefczyk is na al die jaren wel wat gewend. Maar wat hij zaterdag meemaakte tijdens de thuiswedstrijd van Scherpenzeel tegen FC Rijnvogels? Dat was zelfs voor hem een vreemde gewaarwording. ,,In alle eerlijkheid. Ik heb nog niet vaak zulke wedstrijden gezien.”

,,We speelden de eerste veertig minuten van de eerste helft goed georganiseerd. We hadden veel baloverwinningen. In een 4-4-2 systeem hadden we extra diepgang op de vleugels. We creëren kansen, maar we belonen ons niet.” Sterker nog, na 38 minuten gaf het scorebord een ontluisterende 0-3 tussenstand aan.

Middenvelder Anouar Tmim legde de vinger op de zere plek. ,,Dankzij individuele fouten loopt de tegenstander in een paar minuten uit van 0-1 naar 0-3. Er werd onnodig een penalty veroorzaakt en hun spits kan een voorzet vrij inkoppen. Dat is zo jammer, want voetballend waren wij beter.” Anders dan een week eerder tegen DUNO was Scherpenzeel nu direct bij de les. Alleen zat het in de afronding niet mee. Een gebrek aan pech of is het een tekort aan kwaliteit? Feit is dat een stiffie van Arwin van Soest en een kopbal van Coen Temminck rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdween. Daarnaast kregen ook Ismail Ouaddouh en Anouar Tmim goede schietkansen waar te weinig gevaar uit kwam.

TE PASSIEF De bezoekers uit Katwijk wankelden. De ploeg verloor alle tweede ballen op het middenveld en de trainer van FC Rijnvogels sprak op de bank zelfs: ‘Dit wordt overleven.’ Om nog geen tien minuten later rustig achterover te kunnen leunen met een 0-3 voorsprong op zak. Volgens Jürgen Schefczyk werd er door zijn ploeg te passief verdedigd. Het komt aan op duels winnen, maar als een verdediger een sliding inzet en dan de bal niet heeft of geen overtreding maakt, dan ligt de weg naar het doel open. Dat overkwam Scherpenzeel twee keer. Als een voorzet dan ook nog vogelvrij ingekopt kan worden, dan is er geen houden meer aan. ,,We hebben ons in verdedigend opzicht laten piepelen”, meende de trainer.

Na de rust greep hij terug op een 4-3-3 systeem. Soufiane Laghmouchi maakte als linksbuiten zijn opwachting en hij stichtte direct gevaar. Kansen op een snelle treffer waren aanwezig, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. En toen kwam in de zestigste minuut de tegenstoot van FC Rijnvogels. Gleed Mourad Marbouh weg met zijn linker standbeen of ging hij het duel in met twee gestrekte benen? Scheidsrechter Van der Vaart twijfelde niet en trok de rode kaart voor de linkervleugelverdediger. Schefczyk wist het zeker. ,,Het was een forse overtreding en de meeste scheidsrechters trekken hiervoor een gele kaart. Maar het gebeurde voor de dug-out van FC Rijnvogels en door het kabaal dat de bank maakte, trok de scheidsrechter de rode kaart. We zijn er ingetuind, maar dat is ook de hoofdklasse en van deze momenten moeten wij leren.”

Luca Teske bepaalde In de allerlaatste seconde de eindstand op 1-3. Schefczyk bleef met een ontevreden gevoel achter. ,,Want we verliezen voor de tweede keer op rij.”