Rob van den Broek, coach van Valleivogels.
Rob van den Broek, coach van Valleivogels. Guido de Boer

Valleivogels beleeft een ‘interessante middag’

4 september 2021 om 19:58 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft een punt overgehouden aan de bekerwedstrijd tegen De Meern. Beide ploegen bleven in een onderhoudend duel op 3-3 steken. ,,Liever dit dan een saaie 0-0.”

Dat zegt trainer Rob van den Broek, die zijn elftal goede fases af zag wisselen met moeilijke periodes. Vooral in de openingsfase had Valleivogels veel te stellen met de aanvallers van De Meern. ,,We hadden veel moeite met hun bewegelijkheid”, aldus Van den Broek. Na drie minuten lag de 0-1 al in de touwen.

Maar Valleivogels herstelde zich na de eerste drinkpauze, scoorde via een mooie aanval (goal Erik van Eem) de gelijkmaker en nam na rust de leiding met 3-1 (goals Erik en Alex van Eem).

De Meern kwam echter vlot terug tot 3-3, waarna Valleivogels het punt in de slotfase over de streep moest trekken. Patrick van de Berkt moest namelijk met twee keer geel het veld verlaten. ,,Maar de organisatie stond goed, we kwamen niet echt in de problemen”, vond Van den Broek, die wel te spreken is over de prestatie van zijn ploeg. ,,Ik vond het een interessante middag.”