Afbeelding
Trudy van Schaik

Volop genieten tijdens Fietstocht zonder Drempels

26 september 2021 om 13:49 Activiteiten

SCHERPENZEEL Op een tandem, duofiets of gewone fiets deden zaterdag 24 mensen met een beperking mee aan de fietstocht van Breehoek zonder Drempels. De deelnemers werden tijdens de 12 kilometer lange tocht begeleid door vrijwilligers. En onderweg was van alles te doen bij de stopposten. De organisatie kijkt terug op een succesvolle dag. ,,We hadden echt enorm geluk met het weer, dat heb je natuurlijk nooit in de hand.’’

FAMILIE Breehoek zonder Drempels organiseert al meer dan tien jaar een jaarlijks sport- spel- en muziekevenement in Kulturhus De Breehoek voor mensen met een beperking uit Scherpenzeel en omgeving. Door corona kon dit evenement in 2021 niet doorgaan en daarom verzon de werkgroep een alternatief, vertelt Bianca van Setten, een van de organisatoren: ,,We vonden het zo jammer dat we Breehoek zonder Drempels moesten afgelasten, het is iets waar onze deelnemers en vrijwilligers echt naar uit kijken, we zijn een grote familie geworden. Daarom wilden we toch iets doen en een activiteit in de buitenlucht is dan een uitkomst”.

STEMPELPOSTEN De fietstocht werd onderbroken op drie punten. ,,Bij boerderij De Pol aan de Brinkkanterweg waagden de deelnemers zich aan potje boerengolf en konden daarna afkoelen met een ijsje, bij de tweede post op het terrein van sportschool Active for Fit and More stonden allerlei sport-en spelattributen klaar en een kist met appels voor de dorst. De derde stop was bij Hofstede Ruwinkel van Abrona. Nostalgie en pret alom, want hier konden deelnemers hun hart ophalen aan ouderwetse spelletjes zoals koekhappen en spijkerpoepen. Ook hadden de bewoners van Abrona heerlijke appeltaart en koek gebakken. En dat ging er natuurlijk wel in! Bij terugkomst in de Breehoek was er nog een verrassing: alle deelnemers kregen een medaille uitgereikt en konden een leuke creatie bestellen bij een ballonnenclown die daar een leuke show van maakte. De dag werd afgesloten met een frietje met snack.’’

De Fietstocht zonder Drempels is mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers, subsidie van de gemeente Scherpenzeel en de sponsoring van Landwinkel De Kleine Hope, Overeem Ontzorgt, de Ronde Tafel, Stichting Parousie, Boerderij De Pol en Abrona.
 
FEBRUARI Op zaterdag 26 februari 2022 is er weer als vanouds indoor Breehoek zonder Drempels in Kulturhus de Breehoek met sport, spel en muziek. Meer informatie volgt op de website www.breehoekzonderdrempels.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie