Coach Jürgen Schefczyk van Scherpenzeel.
Coach Jürgen Schefczyk van Scherpenzeel. Guido de Boer

Scherpenzeel dicteert en rukt op naar vijfde plaats

2 oktober 2021 om 19:51 Voetbal

SCHERPENZEEL Hoofdklasser Scherpenzeel heeft in Groesbeek een soepele overwinning geboekt. De blauw-witten wonnen bij Achilles’29 met 1-3, een uitslag die veel hoger had uit kunnen vallen. ,,Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten”, vindt coach Jürgen Schefczyk. ,,We waren heer en meester.”

De coach had wat personele problemen met de afwezigheid van Bjorn Cuperus, Coen Temminck en aanvoerder Ismail Ouaddouh. ,,Maar dan zie je ook dat we met hun vervangers in staat zijn om zo’n wedstrijd te dicteren. Dat zegt denk ik wel genoeg over de kwaliteiten van mijn selectie.”

Nehkomi Veldt begon in de basis. De buitenspeler miste een zelf verdiende strafschop, maar scoorde wel de 1-2. Eerder had Soufiane Laghmouchi de Scherpenzelers al op voorsprong gezet, waarna de thuisploeg wat terugdeed. Voor rust werd het uit een corner ook nog 1-3 dankzij Corné Davelaar.

Na rust vielen er geen treffers meer, maar dat was vooral te danken aan de onzorgvuldigheid van Scherpenzeel. De vierde zege op rij kwam geen enkel moment in gevaar. Mede daardoor staat de ploeg nu vijfde in de hoofdklasse A. Schefczyk: ,,We staan waar we willen staan. Nu gaan we kijken wat er nog meer mogelijk is.”