T.V.S. blijft ook na speelronde zes koploper

27 oktober 2021 om 10:14 Tafeltennis Deel je nieuws

Krappe overwinning voor T.V.S. 1 in Amerongen

De eerste returnwedstrijd van de 2e competitiehelft leverde een kleine 3-2 overwinning op voor T.V.S. Bij de T.V.A.-ers was Leo Beersma weer van de partij, hij moest in de eerste ontmoeting verstek laten gaan. Evenals in die eerste wedstrijd wist Ronald Wiggemansen eenmaal te winnen in het enkelspel maar nu werd ook samen met Beersma het dubbelspel gewonnen.

In de openingspartij stond Jan van de Beek alleen de tweede game af aan Beersma maar kwam verder niet in de problemen en won in vier games. Rein Schellingerhout boog, evenals in de eerste wedstrijd, voor Wiggemansen en ging ten onder met 5/11, 7/11 en 5/11.

Het dubbelspel werd een spannende wedstrijd waarin de T.V.S.-ers een 2-1 voorsprong namen maar de gastheren dwongen via 11/8 winst in de vierde game een beslissende vijfde game af waarin zij uiteindelijk met 12/10 aan het langste eind trokken.

Met een 2-1 achterstand werd dus begonnen aan de twee laatste enkelspelen. Schellingerhout trok vervolgens de stand weer gelijk door na verlies van de eerste game, Beersma met 12/10, 11/8 en 11/5 kansloos te laten. De laatste partij tussen de beide kopmannen Wiggemansen en van de Beek was een gelijk opgaande wedstrijd waarin ook een vijfde game moest worden gespeeld om de winnaar aan te wijzen. In die beslissende game toonde van de Beek zich duidelijk de sterkste met 11/4 en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2 voor T.V.S.

In speelronde zeven staat op Maandag 1 november weer een thuiswedstrijd op het programma in “de Breehoek”. De tegenstander is dan Hoogland 2 waarvan uit met 3-2 werd verloren.

advertentie
advertentie