Afbeelding
Guido de Boer

Hattrick Erik van Eem, Valleivogels stijgt naar linkerrijtje

20 november 2021 om 20:00 Voetbal

SCHERPENZEEL Groots was het zeker niet, maar Valleivogels stapte na het duel met OVC’85 wel als winnaar van het veld. De rood-witten trokken op een lege De Bree-West met 4-2 aan het langste einde. Man van de wedstrijd was Erik van Eem, die een hattrick verzorgde.

De goede afloop zorgde voor opluchting bij Rob van den Broek. ,,Pff, het was hard knokken om de punten hier te houden”, bevestigde de trainer van de ‘Vogels’. ,,Ik denk dat we vooral dankzij de individuele kwaliteit die we voorin hebben, vandaag gewonnen hebben.”

Daar zag het in het eerste kwartier zeker niet naar uit. OVC’85 overrompelde de thuisploeg vanaf de aftrap door de Scherpenzeelse defensie geen rust te gunnen en op elke bal door te jagen. Het leverde de verdiende 0-1 van Stijn van der Weerd (strafschop) op, al was de aanleiding dat de bal op de stip ging wel twijfelachtig in de ogen van Van den Broek. ,,Ik vond het een schouderduw.”

Feit bleef dat Valleivogels in die fase geen controle had over de wedstrijd. ,,We hadden niks in te brengen.” Des te knapper was de ruststand van 3-1. In tijdsbestek van een half uur werd de wedstrijd omgedraaid. De 1-1 van Jorino Kleijn was nog een gelukje, zijn vrije trap werd van richting veranderd. Maar de 2-1 en 3-1 van Erik van Eem, beide keren op aangeven van broer Alex van Eem, onderstreepten de individuele kwaliteiten in de voorhoede. Ook wanneer een duel dus niet lekker loopt, kan Valleivogels met snelle uitbraken gevaarlijk worden.

SNELLE UITBRAKEN Dat bewees de tweede helft opnieuw: Valleivogels koos ervoor de voorsprong te consolideren en met kapstok Erik van Eem en buitenspelers Kleijn en Rik Huijser te speculeren op snelle uitbraken. Het leverde een trits aan mogelijkheden op. Was Valleivogels net zo effectief als voor rust geweest, dan was de wedstrijd snel in het slot gegooid. Nu duurde dat tot de 75ste minuut. Op dat moment loodste Van Eem met zijn derde goal Valleivogels in veilige haven. Eerder op de middag had OVC’85 de aansluitende 3-2 gescoord. ,,Maar verder hadden we in de tweede helft wel controle over de wedstrijd.”

Door de vierde zege in acht duels is Valleivogels inmiddels terug te vinden in het linkerrijtje van 2G. ,,We weten dat de kopgroep buiten ons bereik zal zijn, maar dit is wat we willen”, benadrukt Van den Broek, die weet dat zijn ploeg volgende week bij winst sowieso nog één plekje klimt. Dan wacht in Veenendaal namelijk VRC, dat met 1 punt meer op de vijfde plaats staat.